9 maart

Rit van 9 maart

Nadat er was besloten om met Een groep de strijd tegen de wind aan te vangen reden 13 Trappers om half 2 weg vanaf de startplaats bij het spoor. De starters van vandaag waren: Jan Neels, Piet Nelis ,Frans Sinke, Geoffry Barbery, Goof Tromp, Arthur kievit, Rinus Verhulst, Wim van Vossen, Janneke Poley, Rinie Jakobsen, Hans Lindhout, Bram Kamerling en Andre Dek.
Op weg naar Oostdijk kregen we al een voorproefje van wat ons bij deze wind te wachten stond, want de koptrekkers moesten hier al vol aan de bak.Vandaag was het erg oppassen om dicht tegen het achterwiel van je voorganger te rijden omdat die door de straffe wind wat aan het zigzaggen was.
Na Oostdijk en Kruiningen staken we het kanaal over op weg naar Eversdijk, waar we zo veel mogelijk de beschutting van de bomen opzochten. Nadat we voorlangs 's-Gravenpolder waren gereden ging de rit verder binnendoor richting Nisse.Hier kwamen we stil te staan door een valpartij in de groep.Nadat we achter elkaar reden om een tegemoetkomende auto te laten passeren raakte Bram van de weg en door de schrikreactie vielen er 3 Trappers.
Rinie,Jan en Bram lagen op de weg of in de slootkant en Bram moest dit met een nat pak bekopen. De schade aan de fietsen leek mee te vallen, maar dat moeten de renners maar op het gemakje bekijken. Wel had Bram al direct last van de ribbenkast en dit was een goede reden om de kortste weg naar huis te nemen.
Na 's-Heer Abtskerke en de vierwegen reden we verder langs de Oude Rijksweg tot aan de zanddijk waar we afscheid namen van de Trappers uit Yerseke en even later waren de mannen uit Kruiningen ook weer thuis. De Trappers uit Krabbendijke maakten de rit compleet.
De rit van vandaag was 46 kilometer lang. Hopelijk valt de schade aan lijf en leden mee zodat iedereen volgende week weer aan de start kan staan voor een Trappersrit.

Andre Dek