23 maart

Derde Trainingsrit TC de Trappers 28 groep

De laatste trainingsrit voor de aanvang van het zomerseizoen werd in de 28 groep goed bezocht. Aanwezig waren de volgende leden:
Nel Jakobsen, Leen “Baliboy” de Koeijer, Bram Kamerling, Piet Schellekens, Jos Meijers, Frans Sinke, Koos Oggel, Piet Eversdijk en op de valreep Dick van de Velde.
Een aantal zaken die opvielen deze middag:

  • Onze eminente penningmeester Frans Sinke heeft (voorlopig?) de overstap gemaakt naar de 28 groep. Welkom Frans.
  • De opstekende noordenwind leek wel altijd tegen te waaien.
  • Onze kikvorsman is ook weer boven water en de gekneusde rib vormde geen beletsel voor de bakkerszoon uit Waarde om er weer flink tegen aan te gaan.
  • De verscheidenheid aan kleding. Sommigen in winterjacks, met overschoenen en handschoenen, maar nestor Leen de Koeijer in de korte broek. De bruine benen van Leen staken fel af tegen de bleke gezichten van de meeste overige deelnemers. Leen had geen last van de kou. Een wekenlang verblijf op Bali met temperaturen boven de 40 graden Celsius zat nog in zijn botten.
  • Het trainingskamp heeft zijn intrede gedaan in de 28 groep. Naast het al eerder genoemde verblijf op Bali van Leen, had ook Piet Schellekens de zon opgezocht. Een stage van 10 weken in Zuid-Spanje had zijn uitwerking niet gemist. Een bruin gelaat, afgetraind lichaam, een schitterende conditie en niet te vergeten een paar mooie carbonwielen zorgen ervoor dat Piet dit seizoen een rol van betekenis gaat spelen. Ook Dick van de Velde wilde niet achterblijven en koos voor een hoogtestage in Koningsleiten in Oostenrijk.

De trainingen op de lange latten gaven Dick zo’n boost, dat hij met maar twee fietstochtjes in de benen, geen enkele moeite had om zijn partijtje mee te blazen.

  • De schijfremmen zijn nu ook te bewonderen in de 28 groep. Jos Meijers is de trotse bezitter van een mooie zwart-rode Stevens met Shimano 105 en prachtige DT Swiss wielen. Jos reed weer als vanouds en we wensen hem dan ook veel veilige en gezonde kilometers toe op deze schitterende fiets.
  • De enige dame in ons gezelschap is prima voorbereid door echtgenoot Rini en deed weer niet onder voor alle goed getrainde mannen.
  • Dat  je ook zonder trainingskamp in verre oorden in topvorm kan komen bewees deze middag Koos Oggel. De ranke atleet uit Kapelle had de hele winter alleen doorgetraind en ook de spinning sessies onder leiding van Patrick Tolhoek zorgden ervoor dat Koos klaar is voor het nieuwe seizoen.

Het leek er deze middag op dat Koos de rol van de afwezige “adelaar van Wemeldinge” had overgenomen, want op de momenten dat hij aan de leiding reed, vloog het tempo omhoog. Volgens Koos kwam dit, omdat hij zijn stalen winterexemplaar had omgewisseld voor zijn zomerfiets: de carbon de Rosa.

  • En voor de rest: Er werd  ca. 75 kilometer afgelegd in een voor iedereen aanvaardbaar tempo en een aangename sfeer.

Volgende week rijden we de openingsrit en natuurlijk hopen we dat ook de thuisblijvers dan aanwezig zullen zijn. Als het komende seizoen op dezelfde manier verloopt als deze rit, dan belooft het een mooi wielerjaar te worden.

Piet Eversdijk