30 maart

Openingsrit van de 20-Groep

De laatste dagen passeerden er nogal wat appjes tussen de dames van de 20-Groep. Het resultaat was maximaal, want alle 6 leden, Bernadette, Nellie, Roos, Abra, Esther en Tiny, van deze groep konden aanwezig zijn. Op zich wel bijzonder gezien het langdurig verblijf in het buitenland van 2 van onze groepsleden in de afgelopen winterperiode. Die hadden natuurlijk een conditionele voorsprong, of toch niet?


Het was een leuk ontmoetingsmoment om 13.30 uur bij het bushokje (het stond er nog!) van Kruiningen aan de Oude Rijksweg. Even een hartelijke omhelzing en daar gingen we op weg!! Het doel was fiets café ’t Spulletje in Waarde dat speciaal voor onze openingsrit de deuren voor het eerst weer opende. Natuurlijk gingen we niet rechtstreeks daarheen. Vanuit Kruiningen maakten we nog de nodige kilometers in oostelijke richting en genoten van het mooie weer, de ontluikende natuur en natuurlijk van alle verhalen die we, al twee aan twee rijdend, fietsend konden uitwisselen. Dat is nu precies de charme van onze groep; vooral veel uitwisseling en verhalen over de belevenissen van ieder van ons.

Om kwart voor drie arriveerden we op onze gastvrije bestemming aan de dijk van de Westerschelde in Waarde. Lekker genietend van koffie of thee met een appeltaartpunt zagen we achtereenvolgens de andere groepen binnenkomen. Inmiddels traditioneel werd de winnaar van de Wintermutscompetitie gehuldigd en ontving een prachtige trofee, gemaakt door Leo Goeree.

Daarna toch nog ‘even’ naar onze respectievelijke woonplaats, voor de een dichterbij dan voor de ander, waar een welverdiende en heerlijke douche wachtte. Het was een gezellig en waardevol begin van het nieuwe TRAPPERS-fietsseizoen op 30 maart 2019!

Tiny Oggel-Torn

Openingsrit van de 30 groep van seizoen 2019

De openingsrit van seizoen 2019 kon ook deze keer weer rekenen op een goede opkomst. De 30 groep startte het nieuwe seizoen met 12 Trappers. Deze keer stonden Paul van koeveringe, Jan Neels, Adrie Moelker, Rini Jakobsen, Goof Tromp, Kees De leeuw, Arthur Kievit, Rinus Verhulst, Rene Staal, Leo Goeree,  Ronny Karelse en Andre Dek om half 2 gereed om te vertrekken voor de eerste rit.
Omdat we om 3 uur bij 't Spulletje werden verwacht moest de rit niet al te lang worden. We reden een rondje over Yerseke, Kloetinge ,om dan via het tunneltje weer richting 's-Gravenpolder te rijden en dan de zeedijk op te zoeken.

Bij het oversteken van de sluis van Hansweert moesten Leo en Goof even van de fiets om onder de sluitende slagboom te kruipen.
Aangekomen in Waarde kon dan de prijsuitreiking van de wintermuts beginnen. Deze begon iets later doordat de 28 groep onderweg te kampen kreeg met een lekke band. Leo had weer een prachtige prijs uit de hoge hoed getoverd in de vorm van een geheel werkende miniatuur racefiets met vleugelmoeren op de velgen. Jan Neels kon deze prijs in ontvangst nemen omdat hij geen enkele keer een rit had gemist.

Bovendien kreeg hij van de eigenaren van Het Spulletje,Frank en Sandra nog een bierpakket aangeboden. Of deze prijs ongeschonden in Yerseke terecht is gekomen zal volgende week wel duidelijk worden.
Bij thuiskomst bleef de teller staan op 54 kilometer.
Volgende week staat Trap en Stap es Deur Reimerswaal op het programma en we hopen dan op mooi weer en een grote opkomst.

Andre Dek