13 april

13 april, rit van de 30 groep

Vandaag trotseerden 8 30ers de kou, volgens sommigen was het fris, om van start te gaan voor een reguliere zaterdagrit van de TRAPPERS. Gelukkig had ondergetekende de winterkleding niet al te diep weggestopt, want vandaag kon ik deze goed gebruiken.
Het plan was om via de: Mattenburg en Heimolen de bossen achter Bergen op Zoom in te duiken en terug te keren via de Oesterdam. Onder aanvoering van Leo Goeree en Rinus Verhulst werden de eerste kilometers afgelegd. In hun kielzog reden ook Adrie Moelker, Geoffry Barbery, Arthur Kievit, Hans Lindhout, Rinie Jakobsen en Andre Dek mee.
Er zijn natuurlijk verschillende manieren om in Brabant te raken en deze keer ging dat via de zeedijk langs Bath met verderop de Bathse brug om dan naar links af te buigen om de A4 over te steken en uit te komen bij Non Plus Ultra. Vandaar ging het richting de geplande route die we onderaan de mattenburg oppakten. Inmiddels had iedereen al kennis mogen maken met een vleugje tegenwind, de een wat meer dan de ander. Wel was al snel duidelijk dat nieuwkomer Geoffry een aardig potje kan fietsen, maar daarover straks meer. In de relatieve luwte van de bossen achter Bergen op Zoom was het aangenaam fietsen, maar op weg richting Tholen was de wind nog steeds goed van de partij. De vraag was nu hoe de wind op de Oesterdam zou staan. Het eerste stuk vanaf de sluis kregen we te maken met een stevige zijwind. Degenen die geen kopwerk hadden konden hier even rondkijken en zagen boven Yerseke toch wel een bui hangen. Volgens een paar man kon hier wel een kuub neerslag uit vallen. Geoffry zat hier samen met Rinus op kop en dan weet je dat je behoorlijk aan moet poten om bij te blijven. Met nog 1 kilometer te gaan, de snelheid was inmiddels behoorlijk opgelopen, moest Geoffry toch even passen.Leo deed er hier nog een schepje bovenop en ook Rinie, familie van de winnaar van de Scheldeprijs deed ook nog een duit in het zakje.
Nadat de rangen weer waren gesloten reden we via Middenhof op Krabbendijke aan waar de ploeg weer wat kleiner werd. Leo en Rinus reden nog mee over Kruiningen om Arthur en Andre thuis te brengen, waarvoor dank. Aan het einde van de rit stond er 91 kilometer op de teller.

Andre Dek