20 april

20 groep

Lek en Lingetocht 2019

Op zaterdag 20 april 2019 stond deze tocht vanuit Cothen, op het programma van T.C. DE TRAPPERS. Van de 20-groep waren Nellie en Abra aanwezig. Fijn dat Alice (excuus als ik het verkeerd schrijf), de vrouw van Charles de Graaff, meereed met ons. Ook Wilma, de vrouw van Piet Eversdijk, was een keer van de partij. Met 4 vrouwen moest die afstand van 40 km toch wel lukken. En inderdaad, op deze mooie, warme, zonnige dag ging het voorspoedig. Erg leuk dat we via een fiets- en autopont, het Amsterdam Rijnkanaal v.v. overstaken. De overtochtkaartjes waren verstrekt door de organisator WTC Cothen. Over vele fietspaden en B-wegen, met mooie bloeiende fruitbomen en ook natuurlijk met zicht op de Linge en de Lek, was het heerlijk fietsen. In het stadje Buren, na 20 km., nuttigden we de koffie en besloten we onze route te verlengen met ongeveer 20 km. via fietsknooppunten. Dit kreeg Nellie makkelijk voor elkaar met haar fietsknooppunten-app. Zodoende een prachtige natuurtocht gefietst van bijna 60 km..

Abra

    

 

    

30 groep
 

Andre D vroeg of ik een verslagje wou schrijven, dus bij deze.
Het weer was gewoon super ik werd om 3.15 uur al wakker gemaakt door een prachtig fluitconcert van de vroege vogels. Op de fiets naar het verzamelpunt, daar de fiets bij Andre opgeladen samen met Marion dus drie fietsen op het rek. We gingen met z'n allen om 7.18 uur rijden richting Cothen aankomst 8:45 uur.
Even de fietsen er af gehaald, inchecken en bakkie koffie gedronken. Toen vertrokken richting pont. Het eerste begin van het parkoers was draaien en keren. Dus goed opletten; blij dat we met een niet te grote groep waren voor het overzicht te behouden.
Aankomst eerste koffie stop; dat was na 71km bij stempelpost café "onder de pannen". Lekker stukje appeltaart met prima slagroom. Toen het laatste stukje richting Cothen dat was ongeveer nog een 35 km. Aankomst 14.25 uur. Het eerste biertje smaakte prima. Er waren geen valpartijen en geen lekke banden gereden. Leuke groep wielrenners en ik ga ze elke keer beter leren kennen ook dat verbindt. Kijk we hebben allemaal het zelfde doel. Dat is het sportieve bezig zijn met wielrennen. Er waren ook nog twee gast rijders mee bij ons dat waren Johnny en Cora de Bruijne. De terug reis verliep ook prima. Al bij al een top dag gehad. En hopelijk tot de volgende keer.

Mvg Kees de Leeuw 

Onderstaande foto's zijn van Paul