27 april

Na de Lek-Lingetocht van vorige week, met het prachtige weer volgde een week met veel wind, en Hollandse luchten.
De boeren zijn druk aan het zaaien en poten, die willen wel wat nattigheid. De fruitbomen schreeuwen om water, en ook de tuinen kunnen nodig wat gebruiken. De tekorten van vorige zomer zijn nog steeds niet aangevuld.
Zo vertelde mij, ons lid Henk werkend bij Limagrain dat het na de droge zomer van 1976 3 jaar duurde dat het grondwater weer op peil stond.
En dan is het Koningsdag, wat ik nog steeds vreemd vind klinken. Ze voorspelden niet veel goeds, activiteiten werden op vele plaatsen naar binnen verplaatst. In Krabbendijke ging de zeskamp niet door, geen of te weinig aanmeldingen. Zonde voor dit nieuwe bestuur.
De buienradar werd geïnspecteerd (meerdere keren) en het zag er nog niet zo slecht uit voor vanmiddag. Even een bui rond 13.00 uur en daarna droog.
Dus kleding opgezocht, stonden we paraat en idd een fiks buitje. Regenjasjes nog snel voor de dag gehaald, kleur oranje realiseerde ik me onderweg. (Niet vooraf bedacht) Benieuwd hoeveel er zouden zijn, en die hadden vast de bui op de kop gehad.
Op de startplaats zaten Adrie Moelker, Wim van Vossen, Ad Mieras, Leen de Koeyer, Joris Jakobsen, lekker in het nieuwe bushokje. Ze hadden de bui idd gehad.
Jan Neels en Paul van Koeveringe kwamen ook nog aanrijden. Rinie Jakobsen en ikzelf maakten de negen compleet.
We besloten gezamenlijk te rijden richting het sluizencomplex om via Schore de zak te kiezen. Inmiddels had Paul zijn regenjack al uitgetrokken.
Rinie en ik hielden het aan. De wind was zuid zuid-west en het was opletten geblazen. Soms kwamen er zijwinden en dat zijn de gevaarlijkste.
Na 's-Gravenpolder richting Langeweegje kreeg Wim een lekke band. In rap tempo had Rinie zijn wiel eruit, waar hij Wim al naar de bandafnemers en zijn binnenband vroeg.... ja maar mijn wiel, Wim das er al lang uit... toen de binnenbanden ..... ja er was er 1 goed, waarna Rinie adviseerde Wim kom eens langs, 4 voor 10 euro, krijg je ook nog koffie als je rond tienen komt.
Een lolletje maakt je dag leuk!!!
Waarna Wim alleen huiswaarts keerde hij moest nog met Nellie naar de Vrijmarkt. Nu maar hopen dat ie niet nog lek reed, de bandjes waren nl op.
Langeweegje over de dijken waar we nog even de Omloop van Borssele zagen passeren. Deze dames hadden een zware koers, het was al flink in stukken gebroken.
Daar draaiden we terug, de wind trok nog meer aan. Ovezande, Heinekenszand, Nisse, 's-Heer Abtskerke, richting Goes de oude Rijksweg langs.
Ad nam de afslag Kapelle, Adrie en Jan, Leen (compliment voor deze 76 jarige) bij de Vlakebrug, Paul naar Kruiningen.
En de fam Jakobsen nog naar Krabbendijke.
Al met al droog gehouden en nog een afstand van 63.50 km

Nel Jakobsen

Foto's Paul