4 mei

28/30 Groep 4 mei 2019

Wat een wind op de dag van dodenherdenking. Heel even twijfels over wel of niet fietsen, want uit betrouwbare bron vernam ik dat onze voorzitster thuis de deuren vanwege de wind niet meer dicht kreeg!
Warm aangekleed en aangesloten bij het wachtende groep(je!). Het werd een Yerseke tegen de rest van Reimerswaal samenstelling. Met Kees de Leeuw, Leen de Koeijer en natuurlijk Jan Neels samen met Rene Staal, Jos Meijers en ikzelf.
Ondanks de heersende sterke noordenwind vertrokken richting Yerseke en via de luwte van de Zanddijk ook daar aangekomen. Omdat Leen af wilde zien van verdere deelname besloten om door Yerseke naar de Moer te fietsen. In Yerseke werden we verrast door een wild zwaaiende aftredende penningmeester, wilde hij ons nou afraden om te fietsen of uitnodigen om mee te helpen in de tuin?
Via de Postbrug naar Kapelle en via door Kees bedachte slimme uit de wind fietspaden uitgekomen in Schrapskerke. Verder langs Nisse en schaapskooi naar 't Klompekot. Vanwege de wind en vooral windvlagen varieerde onze snelheid van net 20 tot dik 30 kilometer per uur. We misten een Adrie "steedshardertegenindewindfietsen" Moelker om het tempo tegenin de sterke wind constant te houden.
Niettemin ging het voortreffelijk door regelmatig van koplopers te wisselen. Over het parkoers van de EPZ Omloop van Borsele langs Ellewoutsdijk afzakkend naar de Westerscheldedijk en onderlangs de Landing en Hoedekenskerke schampend gingen we soms voor de wind als geel -rode raketjes.
Geen neerslag onderweg en soms zelfs een lekker zonnetje, maar desondanks best fris. Waarschijnlijk lag ons gemiddelde onder de verwachtingen van Kees, want hij wilde steeds maar afsprinten.
Ter hoogte van Hansweert werd aan Kees zijn wensen voldaan en konden we met een tevreden Kees (van der Poel)de Leeuw de finale ingaan. Via de sluizen aangekomen op het punt waar Yerseke afscheid nam van de rest van Reimerswaal en nog even lekker tegenin de wind naar huis kon fietsen.
Wij met een lekker windje in de rug richting Waarde waar Rene thuis gekomen een 98 kilometer op de teller had.  Samen met Jos naar Krabbendijke en met een mooi tempo verder naar Rilland.
Met uiteindelijk 83 km op de teller en 28.5 gemiddeld lekker gefietst. Thuis beseffend dat met zo weinig deelname mijn kansen op de kampioenstrui enorm waren gestegen(!)

Met sportieve groet Jaap Kriekaard