21 mei

Rit van dinsdagavond 21 mei

Ondanks een bewolkte hemel en een frisse noord-westen wind reden er weer
3 Trappers om 19.00 uur weg vanaf het station Kruiningen/ Yerseke. Deze keer waren dat:Frans Sinke,Marco Flipse en Andre Dek. Marco was al ;even; vanuit Waarde naar Wemeldinge gereden en was dus al warmgedraaid. Dat was dus gelijk te merken toen we richting Hansweert reden, want Frans en Andre moesten hier al behoorlijk aan de bak om in het goede spoor te blijven.
Na Hansweert en Eversdijk probeerden we wat uit de wind te rijden,maar dit viel nog niet mee.De man uit Waarde leek geen last van de wind te hebben want het tempo bleef aan de hoge kant voor de andere 2 deelnemers.Inmiddels waren we door 's-Gravenpolder gereden en reden verder richting Nisse, om dan weer een bocht te maken over Sinoutskerke. Het open stuk tussen dit gehucht en het viaduct over de A58 was er een om de hartslagmeter op de goede werking te controleren. Zelf heb ik er geen, maar mijn hartslag was nu in ieder geval hoog.
Nadat we voorbij ,sHeer Hendrikskinderen waren, reden we langs de Deltaweg tot aan de stoplichten van Wilhelminadorp,waar we zowaar wat wind mee kregen.Toen we de Postbrug naderden vroeg Marco zich af of er op de brug nog gesprint moest worden voor de bolletjestrui. Bij Andre en Frans was de animo niet erg groot om dit te doen, want beiden hadden het idee dat al de hele avond te doen.
Bergaf ging de snelheid nog wat omhoog om het gemiddelde wat op te krikken.In Yerseke was Frans weer op de eindbestemming en even later kon Andre in Kruiningen ook de pedalen uitklikken. Marco reed de laatste kilometers alleen naar Waarde om de rit af te maken. Laatstgenoemde is in training voor een rit over de Mont Ventoux ,en zelf denk ik dat het met de vorm wel goed zit.
Toen ik de fiets weer in de schuur parkeerde stond er ruim 53 kilometer op de teller.

Andre Dek