1 juni

30 groep

De afgelopen 2 zaterdagen waren de ritten op verplaatsing zoals de belgen zeggen, maar deze keer was de start gewoon weer vanaf het parkeerterrein bij het spoor. De 30 groep reed deze keer weg met de volgende personen; Adrie Moelker, Johan Fraanje, Jan Neels, Rene Staal, Leo Goeree, Hans Lindhout, Arthur Kievit, Rinie Jakobsen en Andre Dek.
Nadat we eerst gekeken hadden naar de windrichting rolde er een route uit die ons over Hansweert naar Ellewoutsdijk zou voeren, met verderop 's-Heerenhoek, Lewedorp, Wolphaartsdijk,Wemeldinge en Yerseke. Het eerste deel van deze rit leek de aanwezige wind meestal vanaf de westerschelde te komen, dus vanaf links. Tijdens de oversteek van de Wester naar Oudelande kwamen we op 1 van de dijken de ophaaldienst van Borsele tegen en even later hadden de koptrekkers een vooruitziende blik door voor een onoverzichtelijke bocht achter elkaar te gaan rijden. Inderdaad kwam er een uit de kluiten gewassen tractor de bocht door. Voor 's-Heerenhoek reden we langs "het Klompekot" verder richting Borsele en de oversteek van de tunnelweg.
Op weg naar Lewedorp leken we de wind nu toch tegen te krijgen en verderop naar het Veerse meer was dat ook zo. Ondanks dat bleef de snelheid er goed inzitten door het rouleer systeem. Na Wolphaartsdijk werden we nog voorbij gereden door een haastige automobilist die blijkbaar vond dat we in de weg reden. Bij het Katse Veer namen we afscheid van Hans, die de thuisbasis in 's-Heer Hendrikskinderen op ging zoeken.
Net voor het Goese Sas nam Jan Neels de Kees Wisse route en ik hoorde straffen als: Punten in mindering en 5 seconden straftijd. Of dit er van gaat komen trek ik in twijfel, daar is de sfeer nu iets te goed voor. Verderop was Adrie in Wemeldinge ook op de eindbestemming aangekomen en in Yerseke wensten we Jan nog een goed weekeinde toe. Even later namen Arthur, Johan en Andre de afslag Kruiningen en reden Rinie, Leo en Rene naar Krabbendijke en Waarde om de rit af te maken.
Vandaag had de rit een lengte van ruim 94 kilometer met een gemiddelde dat goed past bij de aanwezige deelnemers .

Andre Dek

28 groep

Hallo allemaal op deze mooie zaterdag 1 juni, meteen een mooie dag om eens een tocht te maken door het Zeeuwse landschap. Het weer is ons zeer goed gezind, een prachtige temperatuur om te fietsen.
We zijn vandaag met 5 man en 1 dame in ons midden, Piet Eversdijk, Jaap Houtekamer, Dick van de Velde, Wim van Vossen, Nel Jakobsen en Joris Jakobsen, na een aantal kilometers kwam er nog een man bij die van de 30 groep afzwaaide naar de 28 groep. Marco Flipse had al wat kilometers in de benen en besloot met onze groep zijn weg te vervolgen.
De wind was een lastige partner vandaag. Momenten was het zuide wind, dan weer zuid-west. We besloten maar richting Kruiningen te gaan gaan en dan via de sluizen bij Hansweert richting Ellewoutsdijk te rijden. Het tempo zat er lekker in, met een goede en gezellig sfeer in de groep vervolgen we onze weg richting ‘s-Gravenpolder. Achter langs ‘s-Gravenpolder richting Langeweegje vervolgen we onze weg naar Kwadendamme. Van Kwadendamme zijn we richting Ellewoutsdijk gefietst. Echt genietend van het goede weer en al het mooie groen om ons heen.
Ellewoutsdijk gepasseerd gingen we richting Driewegen, in Driewegen hebben we een stop ingelast omdat Marco Flipse zijn drankvoorraad er door was. Een lieve jonge dame vulde zijn drinkbussen weer met vers water en we vervolgden onze weg weer richting ‘s-Heerenhoek.
Van ‘s-Heerenhoek zijn we doorgestoken naar Lewedorp. Via Lewedorp zijn we door de kleine Piet gereden richting Wolphaartsdijk. Onder de rook van Wolphaarsdijk ter hoogte van Oud Sabbinge rijd Dick van de Velde lek. Na een wissel van binnenband kiezen we route richting Katse veer. Van Katse veer richting het sluisje van Goese Sas. Van Goese Sas rijden we naar Wemeldinge over de dijk.
Bij Wemeldinge is Wim zijn thuis haven bereikt en neemt afscheid van de groep. De Postbrug passerend verlaat ook Piet Eversdijk de groep om huiswaarts te keren. Via Yerseke rijden we richting Krabbendijke. Onderweg kiest Dick van de Velde zijn route naar huis en verlaat hierbij de groep. Met een goed tempo rijden we aan op Krabbendijke. Met Marco Flipse nog in ons midden. Marco heeft inmiddels de 175 km gepasseerd.
Bij Krabbendijke splitst de groep, allemaal naar hun eigen bestemming. Marco Flipse fietst nog even met Nel Jakobsen mee en word nog een keer voorzien van sportdrank, een cola en een koek waarna hij op huis aan gaat naar de camping.
Een mooie rit van zo een 93 km met een gemiddelde van 29 km/u.
Bedankt allemaal voor deze mooie rit.

Groeten Joris Jakobsen