2 juni

Prachtig weer werd er voorspeld voor de zondag. Dus vroeg uit de veren vanmorgen, met Arthur en André afgesproken dat we om 8.15 uur bij de buslus zouden staan bij Kruiningen. Toen we daar stonden sloot Geoffrey ook nog aan. Ik zei die staat vast bij de Uitkijk bij de bushalte en idd dat klopte.
Met zijn vijven op naar Toerclub van 's-Heer Arendskerke  start in de Pannehoeve. Bij de inschrijving voelden we al dat het warm zou worden, het zweet gutste er al uit. We kozen voor de 80 km, tenslotte waren we heen en terug ook op de fiets.
Het was beter dan vorige week toen de meidoorntocht was van Kapelle. Daar gutste het van de regen, de meeste clubleden waren daar eerder huiswaarts gekeerd.
Hans sloot zich ook nog bij ons aan. Voor hem bijna een thuiswedstrijd. Andere leden van de club gingen met hun zondagse club mee.
Duidelijke pijlen voerden ons naar Walcheren, over goede betonwegen. De wind trok nog steeds meer aan. Weggetjes naar Noord-Beveland die we nog nooit hadden gezien. Aangekomen op naar Wissenkerke. Daar een lekkere koffie of cola met appelgebak besteld. De bidons bijgevuld en op naar Zuid-Beveland. Onder elkaar spraken we over van alles.
Zo hoorde ik dat Jeannet (onze webmaster) vorige week een parachutesprong had gemaakt. Hun zoon had er een voor zijn verjaardag gehad en Arthur en Jeannet die gingen kijken. Er was nog een plekje over en zo besloot Jeannet ook de sprong te wagen. Knap Jeannet. (reactie Jeannet: Het was geweldig!)
De wind hadden we inmiddels vol in. En even had ik het beetje slecht, beetje teveel gegeten, bang voor een hongerklop. Met Goes in zicht zakte dit gelukkig af. Bij de stoplichten van 's-Heer Hendrikskinderen sloeg Hans huiswaarts. Wij reden nog terug naar de Pannehoeve, waar we nog een koude cola dronken. Heerlijke bieren hadden ze ook, maar daar waagden we ons niet aan. Daar merkten we hoe warm het inmiddels geworden was.
Weer een overgang van weer dat een beetje teveel van het goede was.
Daarna huiswaarts met een zzw wind.
Geoffrey was ook blij dat de thuishaven in zicht kwam, hij had nl gister de Fleche the Wallonië gereden 134,65 km. De spieren begonnen wat te sputteren. Arthur en André waren inmiddels afgeslagen bij Kruiningen.
In Krabbendijke hadden wij  drieën 132,30 op de teller staan.
Mannen bedankt ik vond het een geslaagde en gezellige tocht.

Sportieve groet Nel Jakobsen