8 juni

Verslag van de gezamenlijke groep 28/30

Om 12.00 uur werd ik gebeld door Wim, wat ik er van dacht voor de rit van deze middag. Mijn antwoord was de regen gaat meevallen en de wind zal toch wel een beetje gaan liggen.
Ik kom naar de postbrug en dan zien we wel. Boven op de postbrug moest ik nog even wachten op Wim, maar ik zag hem gelukkig al komen langs het kanaal, ondertussen moest ik me stevig vast houden aan de brug om niet terug te waaien richting Kapelle.Toen Wim er was zijn we gelijk door gereden naar Krabbendijke  met veelal de wind in de rug .
Op de parkeerplaats hebben we plaats genomen in het bushokje. We dachten dat er niet zoveel fietsmaatjes zouden zijn deze middag. Na ons kwamen Leo en zijn fietsmaat Philip van de Brande aan en 40 sec voor half twee kwam Jan Neels nog aan. Die melde dat Nel en Rini aan het wandelen waren met de hond. Bij ons vertrek kwamen ze net langs gewandeld en wensten ons een goede rit. Via Oostdijk, Kruiningen en Hansweert richting de zak van zuid Beveland, om daar wat wegen met wat beschutting op te zoeken.
Via Hoedekenskerke, Ovezande en Heinkenszand naar Eindewege om daarna voor langs Wolphaartsdijk met de wind in de rug naar Wilhelminadorp te rijden.
In het Wilhelminadorp op de kruising voor de brug kwamen we gelijktijdig aan met de groep van onze zustervereniging de tourclub Kapelle, waarna we gezamenlijk via het Goese Meer en Kattendijke naar Kapelle zijn gereden. op de rotonde op de noordweg sloegen zij af het dorp in en wij over de postweg naar de postbrug.
Bij de brug hebben Wim en ik de groep verlaten, de andere drie reden recht door richting Yerseke .
Ik stond er versteld van dat we toch 84 km hadden afgelegd met een gemiddelde van 29.6 km/uur, maar dat kwam vooral door het geweldige werk van Leo en Philip .

Adrie