11 juni

Dinsdagavondrit van 11 juli

Geoffrey Barbery en Arthur Kievit stonden iets voor 19.00 uur gereed om te vertrekken toen ondergetekende ook nog kwam aanfietsen. De vraag is dan vaak waar rijden we deze keer naar toe. Meestal is de windrichting bepalend voor de te rijden route en vandaag was dat niet anders nl, met de wind tegen vertrekken en met windje mee terugkeren. Dit viel overigens niet mee met de aanwezige zwakke west-noord-westen wind. Arthur kwam met een route op de proppen die ons langs de zeedijk zou voeren tot aan de kerncentrale om dan over te steken naar  het Veerse Meer en de Oosterschelde en dan langzamerhand terug naar huis te keren.
Vanavond was er niemand met licht op de fiets, dus werd deze route wat aangepast. Na Hansweert en Eversdijk, Langeweegje en Kwadendamme reden we achterom Nisse. Verderop zagen we in de lucht een heteluchtballon hangen. Deze leek aanstalten te maken om de landing in te zetten, maar toen wij er in de buurt kwamen,we waren inmiddels tussen Eindewege en Wolphaartsdijk, leek hij weer wat kolen op het vuur te gooien en verder op te stijgen. Nu is wel duidelijk dat Geoffrey niet snel in de rieten mand zal stappen voor een rondvlucht met een ballon.
Inmiddels waren we aan de terugweg begonnen en reden we nog door Blauwe Wijk en Roode Wijk om de Deltaweg over te steken naar Wilhelminadorp.
Na Kloetinge en Kapelle reden we de polder in om onder aan de Vlakebrug uit te komen. Ik begon me wel af te vragen of we de wind nog een keertje mee zouden krijgen. Met een stug tempo bedwongen we de Vlakebrug, de een wat makkelijker dan de ander en even later kon ik de fiets weer in de schuur parkeren met bijna 60 kilometer op de teller. Geoffrey reed alleen verder naar Krabbendijke om de rit af te maken en zal zo rond de 75 kilometer hebben gereden.

Andre Dek.