16 juni

Op 16 juni werd de 2e etappe van de zww6d verreden, namelijk de zeeuwse wind route. Geoffrey, Arthur en Andre hadden met elkaar de week voorafgaande aan deze rit afgesproken om deze rit te rijden. Bovendien was dit een goede training voor de Zeelandbrug route die voor zaterdag op het programma staat.
Zaterdag had Geoffrey al de Delta ride gereden en was de dag niet droog doorgekomen. Andre was naar Limburg afgereisd om Limburgs Mooiste te rijden, maar dit liep anders dan gepland. De fiets werd namelijk gestolen, dus geen Limburgs Mooiste dit jaar. Gelukkig stond er een andere fiets op zolder gereed en kon ik de volgende dag gewoon starten voor de zww6d.
Met 3 man vertrokken we vanaf de buslus in Kruiningen voor een ronde door Zeeland. Net als vorige zomer waren de stoplichten bij Wilhelminadorp de startplaats waar we de route oppikten. De Zeeuwse windroute deed vandaag zijn naam eer aan want het waaide behoorlijk. Eerst dacht ik zelf dat het wind rond een bui was, maar dit bleek niet zo te zijn. Vooral de open stukken, zoals langs het Veerse Meer en de oversteek naar het Sloegebied waren zwaar door het ontbreken van beschutting. Toen we buitendijks naar Vlissingen reden besloten we dan ook om achter elkaar te rijden en om de paar honderd meter door te draaien. Zodoende bleef de snelheid er lekker inzitten en was Vlissingen snel bereikt.
De start van de rit van vandaag was in Westkapelle en we kwamen hier iets voor 11 uur aan. Na de inschrijving, de koffie met appelgebak en ieder een T shirt rijker gingen we weer op pad. Via een mooie rit over Walcheren kwamen we op de Veerse Dam terecht. Wat later reden we met wind in de rug over de Oosterscheldekering. De organisatie had de route ter hoogte van De Heerenkeet wat aangepast, omdat er wel heel veel schelpen lagen. In Zierikzee dronken we bij De Gekroonde Suikerbiet nog een cola of koffie om ons op te laden voor de tegenwind die ons te wachten stond op de Zeelandbrug.
Op dezelfde manier als buitendijks naar Vlissingen reden we nu richting Colijnsplaat. De beenspieren begonnen wat te protesteren, maar de snelheid bleef er lekker inzitten. Aangekomen bij het startpunt van de rit, de stoplichten van de Deltaweg , reden we met de wind schuim mee naar Wilhelminadorp en verderop Kloetinge, het fietspad langs het spoor en de oude rijksweg naar De caisson, om dan de A58 over te steken naar Schore en Hansweert.
Geoffrey reed na de sluizen langs de dijk terug naar Krabbendijke, terwijl Arthur en Andre de Zanddijk en Zandweg afreden om thuis te komen.
Bij ondergetekende stond er na afloop 166,5 kilometer op de teller. De teller van Geoffrey zal gestopt zijn bij ongeveer 180 kilometer.Bij deze bedank ik mijn sportieve metgezellen voor deze prachtige tocht.

Andre Dek