2 juli

Dinsdagavondrit van 2 juli.

,s Middags leek het met de wind wel mee te vallen, maar toen we om 19.00 uur vertrokken vanaf het station was de wind toch weer vrij krachtig. Rinie en Joris Jakobsen, Arthur Kievit, Goof Tromp en Andre Dek waren deze avond de deelnemers. Na de sluizen van Hansweert, Kaai 85 en Schore koersten we langs Eversdijk richting 's-Gravenpolder. Vanavond reden we verder naar 's-Heer Abtskerke om dan de afslag Nisse te nemen.Inmiddels hadden we gezelschap gekregen van 2 toerfietsers die een heel stuk meereden. Via 's-Heer Arendskerke en Eindewege ging de rit verder voorlangs Wolphaartsdijk met verderop Blauwe en Roode wijk.
Bij de stoplichten van de Deltaweg staken we de weg over naar Wilhelminadorp met verderop het Goese Meer en Kloetinge.Ter hoogte van Kapelle hoorden we achter ons een belletje rinkelen.Reden genoeg om wat ruimte te maken om,zoals we dachten,een snellere fietser voorbij te laten. Tot onze verbazing kwam er een jonge gast op een elektrische fiets voorbij gereden. Nu reden wij niet op een gezapig tempo, dus hij moest toch wel een beetje kunnen fietsen. Onze hoop was dat de batterij het in de klim naar de Postbrug taai zou krijgen en we dan het ontstane gat weer konden dichten.Ondanks dat we met 32km/uur de helling opreden liepen we maar zeer weinig in.
Eenmaal boven was het Rinie die zei: jongens, dit kan natuurlijk niet: en gooide nog wat kolen op het vuur. De rest deed ook een duit in het zakje om de afstand naar de elektrieker wat kleiner te maken.Toen we bijna in Yerseke waren verkleinde Joris het gat tot 50 meter, maar toen was de weg op.
Aangekomen In Yerseke was Goof weer thuis en de rest reed langs de Molendijk/Zanddijk op Kruiningen aan waar Arthur en Andre afsloegen. Rinie en Joris reden verder naar Krabbendijke om de rit af te maken.
Bij ondergetekende stond er na afloop van de rit Kruiningen -Kruiningen 59 kilometer op de teller. Bij de volgende rit probeer ik om met een volle batterij aan de start te staan.

Andre Dek.