6 juli

Rit van 6 juli van de 30 groep.

Het bleef  lang rustig op het parkeerterrein aan het spoor, maar toen het startsein bijna werd gegeven was het toch weer best druk.
De 30 groep startte deze keer met de volgende deelnemers: Rinie Jakobsen, Goof Tromp, Adrie Moelker, Paul van Koeveringe, Rinus Verhulst, Johan Fraanje en Andre Dek.
De te volgen route zou deze keer een rondje door de Zak van Zuid-Beveland worden tegen de wijzers van de klok in. Nadat we door Yerseke waren gereden doemde al snel de Postbrug op. Rinus en Johan waren op dat moment de koptrekkers van dienst en wie deze heren een beetje kent ging het niet echt langzaam naar boven. Op dat moment hoorden we achter ons roepen;snellere fietser(s). Even dacht ik aan afgelopen dinsdag toen we voorbij gereden werden door een elektrische fiets. Deze keer was het een groepje toerfietsers zonder trapondersteuning die voorbij kwamen.Even pikten we aan, maar deze mannen reden met een gangetje van 35 km/uur de brug op, dus lieten we die lekker doorrijden.
Na Wemeldinge ging de rit verder naar het Goese Sas waar we deze keer de buitendijkse route namen. De koplopers van dienst op dat moment hadden het idee om dan uit de wind te rijden, maar kwamen bedrogen uit. Uit vorige verslagen begreep ik dat dit een echt schelpenpad was, maar vandaag hadden we nergens last van. Wel staat er een bord Verboden te Fietsen, maar volgens een der onzen is dit geen officieel bord, dus doorgaan.
We bleven de dijk volgen tot Wolphaartsdijk en reden verder langs het Veerse Meer tot aan De Piet, waar we richting Lewedorp reden. Hier is de weg weer voorzien van een nieuw laagje asfalt met bijbehorende split (ook dit seizoen is weer begonnen).Tussen Lewedorp en 's-Heerenhoek kwamen we de 28 groep tegen die deze rit "andersom" reden.
Na 's-Heerenhoek en het Klompekot reden we verderop door Ellewoutsdijk om dan de westerscheldedijk te volgen langs camping Scheldeoord met verderop Hoedekenskerke. Nadat we even wat beschutting hadden gevonden ging de rit weer verder langs de dijk tot aan de afslag naar Schore. Net voor Kaai 85 reed Adrie terug naar Wemeldinge, de rest reed over de sluizen van Hansweert de zanddijk op. Paul, Johan en Andre namen de afslag Kruiningen en Goof, Rinie en Rinus reden verder naar Yerseke en Krabbendijke.
Na afloop stond er bij ondergetekende 89,5 kilometer op de teller.

Andre Dek