9 juli

Dinsdagavondrit van 9 juli.

Rinus Verhulst stond al te wachten op meer Trappers, maar alleen ondergetekende kwam nog opdagen. Om iets na 19.00 uur reden we weg voor, wat ik zelf dacht, een snelle rit.
Vandaag stond er weer een zwakke noordenwind die we op weg naar Bakendorp deels in de rug hadden. Hierna kwamen Baarland en Oudelande met verderop Ovezande. Hierna probeerden we steeds weer over een dijkje te rijden om de wind dan weer tegen en later weer vanuit de flank te krijgen. De snelheid zat er inmiddels goed in,dus was er voor mij geen adem meer om een goed gesprek aan te knopen. Het bleef bij korte mededelingen als: links, rechts en rechtdoor.
Na de schaapskooi en de buitenwijken van Heinkenszand reden we via 's-Heer Arendskerke en Wissekerke naar Wolphaartsdijk, om dan via Roode en Blauwewijk naar de deltaweg te fietsen. Deze keer reden we na het Goese Meer naar Kattendijke .
Net voor de Kattendijksedijk kwam vanuit de richting Goese Sas een groepje aangereden en Rinus sloot direct aan. Zelf had ik enige moeite om aan te sluiten,maar dit lukte net nog.  De snelheid was inmiddels gestegen tot tegen de 40 km/u, dus die mannen konden ook wel een stukje fietsen.
Toen we het fietspad weer afreden moest ik even een gaatje laten, maar Rinus bracht me weer terug tot de achterwielen van dit groepje. Hierna nam Rinus het heft in handen en reed tot de Postbrug met een straf tempo vooraan. De gedachte om over te nemen is niet bij me opgekomen.
Na Yerseke was er van het groepje nog 1 over en die was niet van plan om te relaxen, dus werd er tot aan Kruiningen gas gegeven.
Na ruim 72 kilometer kon ik de fiets weer in de schuur parkeren. Wel denk ik dat de ketting weer gesmeerd moet worden, want ik dacht dat de rook er vanaf kwam.

Andre Dek