24 augustus

30 groep

De fietskleding en fietsschoenen waren weer opgedroogd na de regenrit van vorige week, dus was dit een goede reden om weer naar de startplaats te rijden. Deze keer kregen we te maken met een zomerse dag met temperaturen tot tegen de 30 graden. De 30 groep reed weg met Geoffrey Barbery, Rinie Jakobsen, Joris Jakobsen, Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Hans Lindhout en Andre Dek.
Gezien de windrichting was het geen verrassing dat de rit richting Brabant zou gaan. Vrijdag had ik rond Kruiningen al wat pijlen gezien en die bleken van een toertocht vanuit Wouw te zijn. Piet Eversdijk wist dat de 80 kilometer langs Krabbendijke kwam, dus pikten we hier deze route op.
Na Roelshoek en de kassen van Rilland liep deze route over bekend terrein over de Mattemburgh en Heimolen voorlangs de Wouwse Plantage naar Wouw. Als erkende zwartrijders reden we verder op weg naar Nispen toen we stil kwamen te staan door een lekke voorband van Adrie. Een scherpe steen had de band beschadigd, maar met een kleine reparatie zat er zeer snel een nieuw bandje in. Wat nu restte was een shot met samengeperste lucht........
Ik kreeg het idee dat deze plek zo tussen de maisvelden de warmste plek in Brabant was om stil te staan. Er waren nogal wat deelnemers van de 30 groep die hier de weg goed wisten, bij ondergetekende is dit niet het geval, dus hadden we deze rit ook zonder pijlen wel tot een goed einde kunnen brengen.
Na Essen en Hoek, we reden recht op de basiliek af, was Huijbergen de volgende plaats waar we doorheen reden. Inmiddels had de route zich verplaatst richting Zandvliet met even later de klim naar de Noordlandbrug om dan na de afzink hiervan het smokkelpad te nemen richting het Zeeuwse. Voor Bath namen we de buitendijkse route om te genieten van de prachtige natuur van schorren en slikken en misschien van een andere natuurlijke schoonheid. Aangekomen bij Bath staken we de dijk weer over en zagen we de 28 groep staan die te kampen hadden met een lekke band van een van de deelnemers. Na de doorkomst van Rilland zat voor de mannen uit Krabbendijke de rit er weer bijna op en waren Rinie en Joris weer op de eindbestemming, Geoffrey reed nog even mee tot afslag Waarde om dan naar huis terug te keren. Aangekomen in Kruiningen reed Adrie bij De Uitkijk via Yerseke naar Wemeldinge en namen Paul en Andre even later de afslag Kruiningen. Hans moest de laatste kilometers alleen verder naar 's-Heer-Hendrikskinderen om ook zijn rit af te maken.
Aangekomen in Kruiningen kon ik de teller stilzetten met een gereden afstand van ruim 98 kilometer.

Andre Dek