21 september

Johan Geense tocht van de 30 groep.

De start van de Johan Geense tocht was weer vanuit het spulletje te Waarde. De 30 groep vertrok met 7 deelnemers en kreeg deze keer de hulp van 1 gastrijder.
De start met wind in de rug verliep voorspoedig met Arthur en Leo op kop. In het zuchtje volgden Rinie, Sjaak, Adrie, Geoffrey, Andre en de gastrenner. Deze renner was al op de fiets vanuit Goes gekomen en had er dus al een kleine 20 kilometer opzitten.
Nadat Arthur en Leo van kop kwamen waren we al een eindje op weg naar 's-Heer Arendskerke waar we door het centrum reden op weg naar Eindewege. Met wind in de rug en een niet al te hoog tempo was het voor iedereen goed vol te houden.
Na Vliegveld Midden Zeeland reden we op Veere aan om daar de sluizen over te steken .Even na Veere reden we een fietspad op waar we een stilstaande fietser tegenkwamen, fiets overdwars op de weg, die zij dat je hier niet hard mocht fietsen. Onze snelheid was op dat moment iets van 15 kilometer per uur, dus dat kon het niet zijn. Toen Adrie in het voorbijrijden zij dat hij ook aan het genieten was kwam de mededeling: dat doe je dan maar ergens anders:
In Gapinge was een tussenstop gepland die we na enig zoekwerk ook vonden. Van der Straaten is daar bezig om het straatwerk op te knappen en Frans,werkzaam bij deze firma, had de poort naar het ketenpark opengezet. Bovendien hadden Jeannet Kievit en Frans Sinke wat spullen gekocht voor de inwendige mens.
Nadat we weer opgeladen waren ging de rit verder, maar nu kregen we de wind natuurlijk wel tegen. Na Serooskerke en Vrouwenpolder reden we de Veersedam op om daarna af te buigen naar Kamperland. Inmiddels had iedereen, ook onze gastrijder, kennis kunnen maken met de tegenwind, maar dit leverde op dat moment nog geen grote problemen op. De gastrijder kon zelfs, terwijl hij samen met Leo op kop reed nog een gesprek voeren.Ondergetekende kon, toen hij ook plaatsnam naast Leo alleen nog Links, Rechts en Langzamer zeggen.
Na Geertsdijk en de Katse Heule reden we richting Wilhelminadorp en verderop naar het Goese Meer. Inmiddels hadden we gezelschap gekregen van De Man Met De Hamer, dus moesten we de snelheid af en toe wat verlagen.De gastrijder haakte af toen we Kattendijke voorbij waren gereden en aangekomen in Wemeldinge namen we afscheid van Adrie.
De overgebleven Trappers reden langs het Kanaal door Zuid-Beveland verder tot Hansweert om daarna buitendijks tot aan het Spulletje te fietsen. De 3e helft,met een al dan niet alcoholische versnapering ging er bij de deelnemers dan ook best in.
Deze rit had een lengte van 105 kilometer. Met deze weersomstandigheden was het geen straf om een ronde te fietsen.

Andre Dek