12 oktober

28 groep

De weerverwachtingen zagen er niet denderend uit voor de zaterdag, veel wind werd voorspeld. Een vroege start en de bedoeling om wat meer kilometers te rijden. Vanmorgen vroeg de radar bekeken en buienradar. Aan de hand daarvan had ik een rit uitgezet.  ZW-wind dus Zeeland in dacht ik. Over Zuid-Beveland via het Schenge richting Veerse dam en via Noord-Beveland terug. Dan zouden de renners van Kapelle, Wemeldinge mooi thuis worden afgezet.
Op de startplaats aangekomen melde de renners die vanaf Wemeldinge/'s-Heer Arendskerke kwamen dat het daar regende. Dus besloten we allemaal de oostkant op te fietsen. Het zou daar droog blijven.
Wij als groepje van 5 Jos Meyers, Wim van Vossen, Jaap Houtekamer en ikzelf via de Oesterdam te rijden. Op de Oesterdam reden we Geeske de vriendin van Levien Koeman voorbij, zij was als enige van de 20 groep onderweg.
Ook de 25 groep waren we gepasseerd, ook maar met 3 personen.
Op de Oesterdam werd het steeds grauwer. Iemand opperde om via de Zeelandbrug te rijden. Ik zei dat is onverstandig, we gaan via Brabant.
Na de overgang van de A58 links langs de Wouwsche Tol, recht het mooie fietspad op tot men in Wouwsche Plantage komt. Dan richting Huybergen. Ze vonden het een prachtige ronde, ze kenden het niet.
In Huybergen dronken we nog een bakje koffie, sommigen met een appelpunt erbij.
We vervolgden onze weg eerst richting Putte/ Ossendrecht om door de polder waar we weer tegenwind kregen (lang niet de voorspelde 4, zelfs rustig te noemen) richting Rilland. Gelukkig niet meer langs de Noordlandbrug, met de slik was het daar slecht gesteld. Jos reed nog steeds mee en Jaap en ik besloten tot Oostdijk mee te fietsen en via de Zeedijk terug te fietsen.
Echtgenoot kwam ik tegen bij de Noorddijk en die keek al verbaasd dat ik die kant nog opreed.
Toch nog 87 km met een mooi gemiddelde.
Nog 3 ritten te gaan en dan zit het zomerseizoen erop.

Nel Jakobsen

30 groep

Hallo allemaal, vandaag weer een verslag van de 30 groep, 12 oktober 2019.
Deze zaterdag starten we een uurtje eerder dan normaal. We willen een paar kilometers meer maken en misschien nog een stukje meepikken van de Tacx Pro Classic.
Na het verzamelen van de groep besloot onze wegkapitein dat we niet Zeeland in gaan maar het word een rondje Brabant, uitlopend via Zandvliet weer Zeeland in. Het weer was slecht aan de andere kant van het kanaal door Zuid Beveland.
We zijn vandaag met 10 man in totaal. Hans Lindhout, Rinie Jakobsen, Arthur Kievit, Ronnie Karelse, René Staal, Leo Goeree, Adrie Moelker, Paul van Koeveringe, Geoffrey Barbery en Joris Jakobsen.
We gaan van start en rijden richting Rilland, van daaruit zetten we koers langs de oude Zeeuwse weg richting Hoogerheide. Voor Hoogerheide slaan we links af richting de duintjes om vervolgens de heerlijke klim bij Hildernisse te nemen. Blijft altijd weer een heerlijk stukje. Vandaar uit rijden we naar Heimolen, waar we al luid toeterend worden onthaalt door iets gefrustreerde Belgische meneer die zijn dag zeker niet had?
Na Heimolen draaien we rechts richting Huijbergen. We zien boven Zeeland de donkere wolken zich opstapelen maar kijken we richting België dan word het weer lichter. We besluiten onze weg voort te zetten en rijden via Huijbergen naar restaurant Jagersrust. Voor Jagersrust word er even een plaspauze ingelast.
Na de rotonde te zijn gepasseerd zetten we koers richting Putte, wel even rekening houden dat het kermis in Putte is met a.s dinsdag de sluitingskoers.  Voor Putte steekt er een aardige wind op. Dus dat belooft nog wat.
Voortijdig slaan we rechtsaf de woonwijken van Putte in. Een beetje links rechts en na wat gedraai en gekronkel komen we weer op de juiste weg en koersen we richting Zandvliet. Net buiten Putte is het de eerste keer dat er lek word gereden. René Staal is dit keer de sigaar. Na een vlugge wissel van binnenband door Rinie gaan we op weg richting de Noordlandbrug.  Maar voor we de brug bereiken word er nogmaals lek gereden. Het is ditmaal de beurt aan Adrie. Een klein stukje grit was de boosdoener. Ook dit keer waren we weer snel op weg.
Na de Noordlandbrug te zijn gepasseerd rijden we richting het smokkelpadje. Daar komen ook een beetje de eerste spetters ons tegemoet. Vandaar uit zetten we de gang erin richting Kruiningen. Onderlangs de dijken is het allemaal best schoon, althans dat dachten we. Na Limagrain worden we gepasseerd door een groep motoren uit België. En vandaar uit rijden we zo het slik in. Het lijkt wel of we een plaatselijk cyclocross terrein oprijden.
Na even het tempo te hebben aangepast en iedereen zonder kleerscheuren en lekke banden het slik heeft gepasseerd gaan we naar Waarde. De regen wordt wat meer en wordt al snel een fris buitje.
Bij Waarde slaan Leo en Ronnie af naar huis. De rest van de groep gaat richting veerhaven.  Bij Kruiningen gaan René, Paul en Arthur richting huis.
Aangekomen bij de sluizen van Hansweert gaat Hans via de sluizen op huis aan. De rest van de groep gaat nog met Adrie mee richting Wemeldinge.
Langs het kanaal worden we nog wat meer nat gemaakt door een flinke bui. Het is maar goed dat we de keuze hebben gemaakt om voor het kanaal te blijven, anders waren we als verzopen katten thuis gekomen.
Bij de Postbrug nemen we ook afscheid van Adrie en rijden Rinie, Geoffrey en Joris via Yerseke weer naar Krabbendijke.
Voor Oostdijk worden we nog even getrakteerd op een weg met slik waardoor we zeker weten dat er die middag nog even gepoetst moet worden aan het materiaal.
Krabbendijke weer bereikt te hebben zitten we zo rond de 95 km. Een mooi aantal kilometers gezien de tijd van het seizoen.
Allen bedankt voor de gezellige rit en een goed weekend verder.

Groeten Joris Jakobsen