23 november

Vanuit startplaats Kruiningen bleef het vrij rustig met de deelnemers, alleen Paul van Koeveringe en Andre Dek reden naar de startplaats in Krabbendijke.
Toen we bij het Blauwe Uusje aankwamen zagen we ook nog 3 in Geel/Rood gekleurde outfit rijden. Aangekomen op de startplaats waren Paul en Andre de eersten, op de voet gevolgd door Adrie Moelker, Wim van Vossen en N.N,(wel met vaste woon en verblijfplaats) Even later kwam ook Bram Koeman de gelederen versterken.
Paul begon op dat moment al in zijn handen te wrijven, met in gedachten de koppositie in het winterklassement. Ondergetekende deed hetzelfde, maar dat had meer te maken met een verkeerde keuze van het soort handschoenen.
Op het laatste moment voor vertrek kwam ook de Winterkampioen van de laatste jaren, Jan Neels, opdraven.
De route was deze keer eerst richting zeedijk om dan wat verderop het buitendijkse fietspad te nemen richting Bath. Net toen we bovenop de dijkovergang waren reed Wim lek. De band werd met vereende krachten onderaan de dijk vervangen en we waren weer redelijk snel op pad naar het verderop gelegen spuikanaal. Helemaal slikvrij was het natuurlijk vandaag niet, maar door ook buitendijks langs de Oosterschelde te rijden viel het met de slik best mee. Nadat we langs Yerseke waren gereden doemde de postbrug voor ons op, maar met de wind in de rug was dat voor niemand een probleem.Paul en Andre namen de oostkant van het kanaal om weer huiswaarts te keren, terwijl Bram, Adrie , Wim en Jan de westkant van het kanaal opzochten.N.N was al eerder omgedraaid om met andere bekenden mee te fietsen.Aan het einde van deze rit stopte de teller in Kruiningen op 58 kilometer.

Andre Dek

Foto's van Paul