7 december

De nieuwe zeeuwse weerman had voor zaterdag gunstig weer op de weerkaart waargenomen en dat was voor 11 Trappers reden genoeg om naar de startplaats te komen. Vanuit Kapelle waren Bram Koeman en N.N het kanaal overgestoken om net als Wim van Vossen uit Wemeldinge naar de start te rijden. De vertegenwoordiging uit Yerseke bestond deze keer uit: Jan Neels, Goof Tromp en Kees de leeuw. Uit Kruiningen waren Paul van Koeveringe en Andre Dek van de partij. De ploeg uit Krabbendijke bestond deze keer uit Geoffrey Barbery en Joris Jakobsen en Waarde had Rene Staal afgevaardigd.
Nadat de te rijden route bekend was gingen we op pad voor een rit die ongeveer 70 kilometer lang zou worden. Na Oostdijk en Yerseke lag de postbrug voor de wielen, maar die werd met niet te veel problemen overwonnen. Rond Wemeldinge was er een MTB tocht aan de gang, maar daar hadden we op de weg geen last van. Wel was het behoorlijk druk met de aan- en afvoer per auto van de deelnemers, dus oppassen.
Omdat we in de winterperiode ook het draaisysteem hanteren kom je steeds naast iemand anders te rijden en hoor je dus ook over opgeloste medische probleemgevallen van de deelnemers. Na Kattendijke en het Goese meer reden we verder door Wilhelminadorp om dan naar de Katse Heule te draaien. Langs de boorden van het Veerse Meer ging de rit verder naar Wolphaartsdijk om dan de rit te vervolgen richting Goes.
Door de niet al te lange kopbeurten van de deelnemers bleef de snelheid er lekker inzitten zonder dat iemand op zijn adem moest trappen. Deze keer reden we vanuit een andere kant door de woonplaats van Hans Lindhout om dan de richting Poelbos te nemen. In de klim van het viaduct over de A58 viel het peloton in 2 stukken uiteen, maar even later kon iedereen weer aansluiten. Vandaag reden we ook weer een rondje rond de kerk en deze keer was dat die van 's-Heer Abtskerke. Even later, we waren net voorbij 's-Gravenpolder, reed Paul lek en moest zijn voorband vervangen .Ook zonder de hulp van Shimano lukte dit. Wel moest er door de stugge band hulpgereedschap in de vorm van een mechanisch bandenlichter aan te pas komen voor een goed resultaat. (Volgens mij was Frans Sinke de eerste met dit hulpmiddel)
We reden verder langs de westerscheldedijk tot aan de Caisson waar we de 2 deelnemers uit Kapelle nog een prettig weekeinde wensten. De snelheid begon met de Van der Straatenklim voorzichtig op te lopen en boven aangekomen bleek Joris, de Jakobsen van ons, over de snelste benen te beschikken, op de hielen gezeten door Geoffrey en Kees. Even later waren de rollen in de klim naar de sluizen omgedraaid, want nu was het Geoffrey die als eerste bovenkwam. Wim had hier inmiddels de groep verlaten en reed alleen naar Wemeldinge terug. Net na de sluizen van Hansweert splitste de groep zich in 2 delen.
Geoffrey, Joris en Rene reden rechtdoor naar Krabbendijke en Waarde terwijl Jan, Goof, Kees, Paul en Andre verder reden naar Yerseke en Kruiningen.
Aangekomen in Kruiningen stond er 71 kilometer op de teller.

Andre Dek

Foto's van Paul