14 december

De deelnemers van vandaag waren al op weg naar de start op een regenbui getrakteerd. Met een zuid-westen wind kracht 5 à 7 begonnen we aan deze winterrit. De deelnemers van vandaag waren: Kees de Leeuw, Jan Neels, Ronny Karelse, Adrie Moelker en Andre Dek.
Op verzoek van Kees reden we richting Ellewoutsdijk. Na Oostdijk en Kruiningen en de sluizen van Hansweert reden we onderlangs de westerscheldedijk naar de kassen van Sea Sun. Na de bocht bij de Caisson kregen we de wind recht op de snufferd. Even verderop kwam vanaf de andere kant ons een in Trappertenue gestoken MTBer tegemoet. Helaas kan ik de naam niet geven door de inspanning van dat moment (troebel beeld).
De weg langs de zeedijk was volgens mij langer dan anders, maar dat is misschien verbeelding. Dit stuk weg leek een goede optie om terug te komen met wind in de rug. Na Baarland en Oudelande reden we op Ellewoutsdijk aan, maar door een voor ons opdoemende regenbui sloegen we eerder af richting zeedijk.
Op dit stuk weg hadden we dus de wind vanuit de zijkant en was het moeilijk om binnen de lijntjes te kleuren. Onder aanvoering van Kees en Ronny probeerden we de bui voor te blijven en dit lukte ook best goed door de stevige snelheid die deze koptrekkers reden. Na Hoedekenskerke bleven we de zeedijk volgen om van de meewind te profiteren. Al ver voor de eindstreep ter hoogte van de kassen was Kees al gereed voor de eindsprint, maar eenmaal bij de finishlijn moest hij toch zijn meerdere erkennen in Ronny. Beiden tikten hier, met de stevige wind in de rug, een top van 60 kilometer/uur aan.
Even later reden we door Schore waar Adrie de afslag naar Wemeldinge nam. De rest van de groep reed verder over de zanddijk, waar Andre de afslag naar Kruiningen nam. Jan Kees en Ronny reden verder naar Yerseke en Waarde om hun rit tot een goed einde te brengen.
Vanmiddag begon de rit met een valse start vanwege de regen,maar het vervolg van de rit is,met uitzondering van spatwater, droog verlopen.

Andre Dek