4 januari

Een mooie droge dag werd voorspeld, met zon maar die was al rap achter de wolken. Op de startplaats stonden al veel leden elkander nieuwjaar te wensen.
Ik deed het aan de hele groep namens het bestuur.
Vast zijn er die met goede voornemens aan de start stonden, we hopen ze regelmatig te zien. Voor sommigen was het al heel lang geleden.
Bram Koeman en Ad Mieras vertegenwoordigden de 25 groep. Wim van Vossen en Nel Jakobsen de 28 groep. Hans Lindhout en Marco Flipse van de 30 groep hadden zich al warm gedraaid vanuit ‘s-Heer Hendrikskinderen en Goes.
Verder Jan Neels, Adrie Moelker, Johan Fraanje, Paul van Koeveringe, André Dek, Ronnie Karelse, Johnny Minnaard, Rinie Jakobsen, Joris Jakobsen van de 30 groep.
Wegkapitein Adrie gaf even aan in grote lijnen hoe we zouden rijden. Gelet op de wind die van ZW naar NW zou draaien en inmiddels al aan het aantrekken was.
Richting Hansweertse sluizen zeedijk Hoedekenskerke. Bij het gemaal moest ik even bikkelen, na 6 weken op de ATB gereden te hebben en een week maagproblemen.
De rust keerde terug en de aansluiting werd weer gemaakt. Inmiddels was Bram er al af. Andere verplichtingen.
Onder Nisse gingen Wim en Ad richting huiswaarts. We maakten de oversteek via  Hhet viaduct naar ‘s-Heerhendrikskinderen, Hans werd deze maal bijna thuis afgezet, de vorige edities waren grote rondes voor hem met de oostenwind.
Bij de stoplichten was er even een foute manoeuvre tussen vader en zoon, alles verliep gelukkig goed.
Richting Wilhelminadorp, Kattendijksedijk, Wemeldinge, Adrie zwaaide hier gedag, vervolgden we de weg langs het Kanaal door Zuid-Beveland, de brug ging nl omhoog.
Jan Neels ging dus alleen op Yerseke af. Over ons ander Yeses lid zullen we het maar niet hebben, die verkeerd nog steeds in winterslaap denk ik.
Jan had me inmiddels wat over de wind verteld. Ditjes en datjes en is nu zoveel per seconde. Is een site van op internet genaamd en hoop dat ik het goed heb Windie.
De Kruiningenaren Paul, André, Johan, waren er inmiddels af.
Ronnie rook zeker de koffie en volgens mij werd zijn rug alsmaar platter, kropen we weer langzaam naar hem toe. Bij Luchtenburg sloeg hij af.
Met zijn viertjes de Jakobsen en Johnny arriveerden we bij Krabbendijke.
Thuis gekomen had ik een rit van bijna 85 km op de teller.
Dat er nog vele mogen volgen dit jaar in goede gezondheid voor jullie allemaal.

Nel Jakobsen