11 januari

Winterrit van 11 januari.

Met een straffe wind uit het zuid-zuid westen en met een waterig zonnetje vertrokken er weer 10 Trappers voor een training. Bijna waren dit er 9, maar op het allerlaatste moment kwam Jan Neels aangereden.Zijn late aankomst had te maken met een gesloten slagboom voor het spoor.
De andere deelnemers waren dit keer:Joris Jakobsen, Marco Flipse, Hans Lindhout, Paul van Koeveringe, Wim van Vossen, Bram Koemen, Rene Staal, Jaap Kriekaard en Andre Dek.
Na de doorkomst van Yerseke doemde al snel de Postbrug voor ons op en het tempo was voor Bram iets te veel van het goede. Omdat hij achteraan vol op de wind kwam te zitten moest hij de rol lossen. Gelukkig werd hij door Jan en Andre weer teruggebracht tot bij het wachtende peloton. Net voor we Kapelle in zouden rijden verplaatste de route zich richting Wemeldinge om dan via de hier aanwezige boomgaarden op Kattendijke aan te rijden.Op de Kattendijkse dijk kwamen we al verschillende deelnemers tegen die meededen aan de wandeltocht van de vv Kloetinge.
Na het Goese Meer kwamen we ook steeds meer ATBers tegen die ook gestart waren op het Wesselopark van Kloetinge. Tijdens een noodzakelijke pauze kwam Geoffrey ons op de ATB voorbijgereden. Na het Katse Veer was Wolphaartsdijk het volgende doel en voor de rijders voorin was de kou nu wel uit het lichaam.Inmiddels was Rene al weer naar huis gereden,waar precies weet ik niet, dus reden we met 9 man verder via Eindewege en Heinkenszand, Nisse, Kwadendamme en Langeweegje naar de zeedijk.
Na Langeweegje reden Hans en Marco weer terug naar de thuisbasis. De rest volgde de zeedijk tot aan de Caisson. Bij de Caisson reed ook Bram op huis aan en aangekomen in Schore verlieten Jan en Wim de groep.
Met 4 man reden we het laatste stuk tot Kruiningen en Krabbendijke.In de laatste kilometers vertelde Paul dat er thuis nog een beginnende brand was geweest.Een goed werkende rookmelder en brandblusser en kordaat optreden van Abra had erger weten te voorkomen.
Aangekomen op de thuisbasis stond er weer 70 kilometer op de teller.

Andre Dek.