18 januari

Winterrit van 18 januari.

Ook de rit van vandaag kon weer rekenen op een goede opkomst. Deze keer hadden 11 Trappers de weg naar de startplaats weer weten te vinden. Het peloton bestond uit de volgende namen: Joris Jakobsen, Goof Tromp, Jan Neels, Paul van Koeveringe, Ad Mieras, Wim van Vossen, Adrie Moelker, Rene Staal, Hans Lindhout, Geoffrey Barbery en Andre Dek.
Op weg naar de start vanuit Kruiningen vertelde Paul mij dat hij een bezoek had gebracht aan Koos Oggel, die inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen. Ontslag krijgen is zelden iets goeds, maar in dit geval dus wel. We hopen Koos dan ook weer snel op de fiets tegen te komen.
De te rijden route liep vandaag na Oostdijk en Kruiningen tot Hansweert, waar de sluizen werden overgestoken om vervolgens door het centrum van Schore te rijden. Door de van zuid-west naar noord-west draaiende wind was het plan om in de buurt van Hoedekenskerke de oversteek te maken richting Katse Veer. Met een tempo van rond de 28 kilometer per uur kwam niemand in de problemen.De enige deelnemer namens de 25 groep, Ad Mieras, draaide gewoon mee,en deed dit schijnbaar moeiteloos.
Na Hoedekenskerke en Kwadendamme ging de rit verder tot aan Ovezande om dan de richting van Nisse op te rijden. Even later reden we over het viaduct van de A58 richting 's-Heer Hendrikskinderen en konden we Hans aan de voordeur afzetten(vandaag geen extra kilometers te rijden om thuis te komen).
De weg naar het Katse Veer hadden we de wind vanuit de flank dus kon er hier een waaier worden opgezet. Als je dan op positie 2 zit is er geen vuiltje aan de lucht. Na de Katse Heule kregen we de wind weer in de rug en was het tot Wemeldinge genieten van de omgeving. Hier aangekomen waren Adrie en Wim weer op hun thuisbasis, maar de rest moest toen nog een stukje. Ad nam iets later de grote weg naar Kapelle terwijl de rest van de groep het fietspad bleef volgen naar de Postbrug.
Aangekomen in Yerseke waren Goof en Jan ook weer op de eindbestemming aangekomen en enkele kilometers verderop namen Paul en Andre de afslag Kruiningen. Rene, Geoffrey en Joris reden verder naar Waarde en Krabbendijke om de rit af te maken. Toen ik na aankomst de teller stopte stond er weer ruim 80 kilometer op.

Andre Dek.