25 januari

Winterrit van 25 januari

Deze zaterdag begon het een beetje te lijken op een echte winterrit. Met een temperatuur van een paar graden boven nul en behoorlijk nevelig begonnen we aan deze rit.Wie dacht dat er deze keer weinig animo zou zijn voor deze rit kwam bedrogen uit.13 Trappers M/V stonden om 13.00 uur gereed voor de start,en dan was er nog een onderweg.
De rit van vandaag zou richting Brabant gaan, maar eerst moesten we Piet Eversdijk onderweg zien op te pikken. Voor Oostdijk splitste de groep zich in 2 delen. Een over Luchtenburg en de andere over Bolwerk, om naar de rotonde van Waarde te fietsen.
Piet was inmiddels opgevangen en kreeg gezelschap van Adrie Moelker,Paul van Koeveringe, Wim van Vossen, Jan Neels, Goof Tromp, N.N, Ad Mieras, Kees de Leeuw, Geoffrey Barbery, Nel Jakobsen, Joris Jakobsen,Ronny Karelse en Andre Dek.
Eerst reden we naar de Molen van Waarde om dan af te slaan naar Gawege. Via enkele polders reden we op de zeedijk aan om die te volgen tot aan het vliegveld van de miniatuur vliegers. Na het oversteken van het kanaal hielden we links aan om later de A4 over te steken richting Non Plus Ultra. Op weg daarheen probeerde Wim hier nog een grote trekker tegen te houden (zo een met wielen van 2 meter doorsnee) maar dat leek voor de rest van het peloton geen goed plan. Hierna zochten we het fietspad langs de oude rijksweg op om die te volgen tot de kassen van Rilland waar we tussendoor reden op weg naar Krabbendijke.
Nel was de eerste die thuis wat kon gaan opwarmen en even later deed Joris hetzelfde. De rest van de Trappers reed langs de Oosterscheldedijk tot aan de Pieterspolder om dan op Yerseke aan te sturen. Geoffrey en Ronny reden hier terug naar Krabbendijke en Waarde en even later in Yerseke reden Kees, Jan en Goof naar de thuisbasis. De rest van het peloton bedwong na Yerseke de Postbrug, waar Paul en Andre de oostkant van het kanaal namen om naar huis te rijden.Adrie en Wim ,N.N, Piet en Ad reden verder tot Wemeldinge en Kapelle om ook hun rit te volbrengen.
Deze koude zaterdag stopte de teller op 71 kilometer.

Andre Dek