1 februari

Wintertraining van 1 februari.

Voor het vertrek van deze wintertraining had vandaag al het Wilhelmus geklonken. Dit had natuurlijk niets met ons te maken, maar met de wereldtitel veldrijden die Shirin van Anrooy veroverde in Zwitserland. Zij was als favoriet gestart en maakte dit meer dan waar. Na de start was ze weggereden en pas bij de finish zagen de meesten haar weer terug.
Vandaag stond er voor de iets mindere talenten een training op het programma die ons weer wat beter zou kunnen maken. Met een zeer straffe wind uit zuid tot zuid-west vertrokken 11 Trappers om deze wind te trotseren.Deze keer waren dat:Adrie Moelker, Wim van Vossen, Paul van Koeveringe, Ad Mieras, Piet Eversdijk, N.N, Jan Neels, Kees de Leeuw, Joris Jakobsen, Geoffrey Barbery en Andre Dek.
Even later sloot ook gastrijder Johnny de Bruin aan, die al eens vaker een rit van de Trappers meereed. Net als anders reden we ook deze keer weg met de wind tegen en wisten de rijders voorin dus hoe de vlag er bijstond (Strak dus).Met deze windrichting zijn er 3 mogelijkheden om het Kanaal door Zuid-Bevel and over te steken en deze keer viel de keus op de Postbrug.
Iedereen weet dat hier bij krachtige wind de snelheid wel zal zakken en vandaag was dit niet anders. Jan en Andre konden hier net een snelheid halen van 20 km/uur. Het was dan ook geen wonder dat direct na de brug de afslag Wemeldinge werd genomen. Verder op de route lagen natuurlijk ook nog open stukken waar de wind vrij spel had en we vol aan de bak moesten. Niet alleen de koptrekkers hadden het moeilijk, ook zij die achteraan reden. Dit had tot gevolg dat we ter hoogte van Kattendijke al wat van de snelheid af moesten halen.
Ter hoogte van het Goese Meer draaide N.N dan ook terug om van het weekeinde te gaan genieten. Langs het kanaal naar het Goese Sas konden we met wind in de rug een beetje bijkomen van de inspanningen, maar met wat parkoerskennis achter de hand wisten de meesten wel dat het rustige gedeelte nog niet was aangebroken. De weg langs de dijk tot het Katse veer en verderop richting Wolphaartsdijk waren dan ook niet erg gemakkelijk. Volgens Wim hadden we nu het ergste wel gehad, maar moest daar op weg naar Eindewege op terug komen. Opnieuw reden we door het centrum van Arendskerke, om dan even later de A58 over te steken.
Via Nisse en 's=Gravenpolder,l angs het veld van Apollo, reden we verder tot Eversdijk en de Caisson, waar Piet, Ad, Wim en Adrie naar huis reden.
De andere Trappers reden de sluis over en op de kruising Zanddijk/ Zandweg reden Paul en Andre naar Kruiningen. Kees, Jan, Geoffrey, Joris en de gastrijder van vandaag reden verder tot Yerseke, Krabbendijke en Woensdrecht om de rit af te maken.
Op een kleine hapering in de communicatie in het begin van de rit na waren er geen problemen onderweg. Op deze zeer winderige zaterdag kon er weer 70 kilometer worden bijgeschreven. Net als in het begin van dit verhaal heeft het Wilhelmus opnieuw geklonken voor een Nederlandse wereldkampioene veldrijden. Ditmaal was er goud voor Ceylin Alvarado en ook zilver en brons voor de Nederlandse dames.
Morgen is er misschien ook wel kans op een medaille bij de heren.

Groeten,
Andre Dek