15 februari

Winterrit van 15 februari

Ook vandaag stond er een wintertraining op het programma van de Trappers. Met droog weer en een zwak zonnetje vertrokken 13 Trappers vanaf de parkeerplaats bij het spoor. Deze keer werd gekozen voor een rit die eerst naar het spuikanaal zou voeren en dan langs de westerscheldedijk tot aan het kanaal door Zuid-Beveland. Meteen na vertrek kwam een renner in het vizier in Trappershirt en even later bleek dat Henk Lobbezoo te zijn. Hij kreeg dus gezelschap van Nel, Rinie en Joris Jakobsen, Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Ad Mieras, Bram Kamerling, Jan Neels, N.N, Rene Staal, Piet Eversdijk, Wim van Vossen en Andre Dek.
In het begin van dit verhaal sprak ik over een zwak zonnetje, maar dit kon van de wind niet gezegd worden. Wies de Blok zei dan dat je moest leren houden van de wind, maar een dag na valentijn was de liefde al een beetje afgenomen.
Eenmaal langs het spuikanaal konden we dan ook genieten van de stevige wind die er ook vandaag weer stond. Het parkoers van vandaag leek een beetje op de 8 van Krabbendijke, want na Bath en Rilland en het Lange Gat reden we weer op Krabbendijke aan. Net voor deze plaats namen we de afslag Gawege om even later door Waarde te rijden.
Ieder van ons had nu wel een keer op kop gezeten om wat uit te waaien en wat opviel was dat Ad Mieras steeds beter gaat rijden. Een stuk tegen de wind met behoorlijke snelheid is geen probleem. Bram Kamerling reed bij nadering van Kruiningen naar huis, terwijl de rest verderop langs het kanaal door Zuid-Beveland de rit vervolgde. Aangekomen bij de postbrug namen we afscheid van N.N en Ad, Wim en Adrie, waar de rest koers zette naar Yerseke, waar ook Jan weer weekeind kon gaan houden.
Ter hoogte van de Olzendedijk was er in het Krabbendijkse kamp enige verwarring over de te volgen koers, maar de meerderheid reed deze dijk op zodat Rinie terug moest draaien om weer aan te sluiten. Piet, Rene, Paul en Andre reden verder tot op de kop van de Zanddijk waar Piet de afslag Kapelle nam.
Even later waren Paul en Andre weer op de eindbestemming aangekomen en moest Rene alleen verder om de rit af te maken. Laatstgenoemde reed ook weer sterk, want reed vaak op de wind om een ander wat beschutting te bieden.
Aangekomen in Kruiningen stond er weer 65 kilometer op de teller,en sommige kilometers kan je wel dubbel tellen vanwege de tegenwind.

Andre Dek