7 maart

1e voorjaarstraining

Vandaag stond de eerste voorjaarstraining op het programma. Net als de wintertrainingen was er ook nu weer een goede opkomst. 12 Trappers van de 30 groep stonden om 13.30 uur gereed om te starten voor een rit onder goede weersomstandigheden.
De regen van de afgelopen dagen had deze keer een snipperdag genomen en de windkracht bleef beperkt tot kracht 3 à 4. Rinie en Joris Jakobsen trokken de boel op gang, met in hun spoor Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Geoffrey Barbery, Kees de Leeuw, Rene Staal, Arthur Kievit, Ronny Karelse, Jaap Kriekaard, Jan Neels en Andre Dek.
Deze keer werd er voor gekozen om langs de Oude Rijksweg te fietsen richting Kruiningen, om dan wat later de Vlakebrug te bedwingen. Meestal nemen we de Postbrug of het sluizencomplex om het kanaal over te steken.
Direct na de brug namen we de eerste afslag richting Kapelle, om dan naar Kloetinge te rijden. Na het Goese Meer reden we langs het kanaal op het Goese sas aan om dan de dijk van de Oosterschelde te volgen tot aan Katse veer. Tussen het Katse Veer en Wolphaartsdijk kwamen we stil te staan door een lekke band van Jaap. De achterband werd met man en macht vervangen. Een enkeling maakte van deze pauze gebruik om een sanitaire stop in te lassen.
Na Wolphaartsdijk en Eindewege ging de rit verder door het centrum van Arendskerke om even later de A58 over te steken. Het hoogteverschil naar het viaduct was voor Joris en Kees een goede reden om de klimspieren te testen. De rest van de groep kon dit van gepaste afstand bekijken.
Nadat het peloton weer compleet was ging de rit verder naar de Vierwegen en wat later de Caisson. Na Schore namen we afscheid van Adrie en even later nabij Kruiningen verlieten Arthur en Andre de groep om weekeind te gaan houden.
De rest reed verder naar de verschillende eindbestemmingen om de rit verder af te maken of nog wat extra kilometers te maken.
Ondergetekende zette de teller stil met 65 kilometer op de teller, maar ik denk dat de meesten hier wel overheen gaan.

Andre Dek