11 juli

TRAPPERS rit van de 30 groep op zaterdag 11 juli 2020.

Vandaag de 2e TRAPPERS rit van de 30 groep na de uitbraak van de corona crisis. Een reguliere rit, met start om 13.30u op het vrachtwagenparkeerterrein aan de Verlengde Parallelweg te Krabbendijke. Blijkbaar hebben steeds meer leden weer zin om een tochtje met clubleden te fietsen, want het was gelukkig weer al drukker dan vorige week. Toch vernam ik van diverse leden, dat er nog steeds anderen wegblijven uit angst voor besmetting. Overigens van mij geen kwaad woord daarover hoor. Gelukkig leven we in een vrij land, waarin iedereen dit soort beslissingen voor zichzelf mag nemen. Niks anders als respect, voor anders denkenden!
Het weer. Blijkbaar had het in Krabbendijke rond het middaguur nog even flink geregend, want toen wij vanuit Kruiningen richting startplaats fietsten, was daar het asfalt op plaatsen nog flink nat. Deze middag bleef het echter droog, kwam de zon er steeds beter door en liep de temperatuur op tot een aangename 18 gr. C. Wel stond er een vinnige westen wind, soms wel met een kracht van 4 Beaufort. Kortom, heerlijk fietsweer.
Onze wegkapitein Adrie Moelker was kort in zijn uitleg betreffende de te volgen route. Via Kruiningen de Zak in en achterom Goes weer terug. Een route juist tegengesteld aan die van vorige week! Wat gedetailleerder: Krabbendijke, Hansweert, Hoedekenskerke, Baarland, Ellewoutsdijk, ’s Heerenhoek, Lewedorp, Eindewege, Wolphaarsdijk, Katseveer, Wilhelminadorp, Kattendijke, Wemeldinge, Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke.
Iets na 13.30u vertrok de 30 groep met 8 deelnemers, te weten: Geoffry Barbery, Johan Fraanje, Paul van Koeveringe, Hans Lindhout, Johnny Minnaard, Adrie Moelker, Jan Neels en Rinus Verhulst. Voorwaar een select gezelschap van goede fietsers, maar wat onderweg ook bleek, fijne gasten om mee te gaan fietsen. Sportiviteit, gezelligheid, humor en genieten van de natuur stonden vandaag in deze groep voorop. Ik maak dat wel eens anders mee!

Bijzonderheden:

  • Al enige tijd rijdt Johnny op een nieuwe fiets. Vroeger werd daar op deze site altijd uitvoerig melding van gemaakt, maar blijkbaar is dat niet meer in de mode. Toch ga ik dat vandaag wel doen, om die prachtige fiets van John even voor het voetlicht te brengen. Een Specialized in aparte grijs, blauwe tinten. Of als de zon erop schijnt grijs/groen? Een sloping frame met disc remmen, fraai afgewerkt met zwart stuurlint en een SQ zadeltje. Fraaie Roval wielen met 50 mm hoge velgen en het geheel afgemonteerd met een Shimano Ultegra groep. En dan te weten, dat er nog vering zit in kop (stuur) en staart (zadelpen). Voorwaar een fantastische fiets, precies passend bij onze John.
  • Vandaag reden er ook 2 leden mee, met een tikker in hun fiets. Rinus klonk een beetje teleurgesteld, toen hij mij vertelde dat het tikken in zijn achterwiel het gevolg was van over elkaar schuivende spaken. Het is reeds zijn 3e set wieltjes en steeds komt hetzelfde probleem na enige tijd weer opzetten. Vervelend! Bij Jan liep het achterwiel vaak ook niet geheel geluidvrij. Een kwestie van een versleten lager?
  • Hans Lindhout en Geoffry Barbery hadden nog een nieuwtje voor ons in petto. Een rondtoer over Eindewege Industrial Center (of all places). Hoe krijg je het verzonnen, om tijdens zo’n mooie natuurrit daar te verdwalen. Maar ja! Bij ons hebben de koprijders het voor het zeggen, dus iedereen volgt gezwind.
  • Pech gehad? Ja, echter het bleef beperkt tot een lekke achterband bij Adrie Moelker. Hij had dit pechmoment echter op het goede moment gepland, want zo konden enkelen zich toch even ontdoen van het opgezette blaasgevoel. Bovendien heb ik de ervaring, dat zich tijdens zo’n kortstondig, verplicht rustmoment allerlei leuke gesprekken gaan ontwikkelen. Lachsalvo’s weerklonken direct enige keren, tijdens die 5 minuten.
  • Dit keer hadden we geen geluk bij het passeren van bruggen. Zowel bij het bruggetje bij  Wilhelmindorp als op de Postbrug werden we enige tijd te voet gezet. Wachten met de rug naar de stevige wind is meestal niet aangenaam, maar ja weinig keus he. Bij Wilhelminadorp vertelde Geoffry ons, waar hij bij het kanaal zwemmen te water gaat. Hij zwemt dan blijkbaar 3 keer in de week, in groepsverband, van dichtbij het bruggetje het kanaal door naar de sluisjes van het Goese Sas, om daarna weer naar het uitgangspunt terug te zwemmen. Oef, daar moet ik nog even niet aan denken!
  • Trouwens, het werd een stevig rondje vandaag. Bij thuiskomst had ik 102 km. op de teller staan, met een gemiddelde van 31 km./u. Voorwaar niet slecht en het was zeker de moeite waard vandaag

Volgende week: Let op he. Zaterdag 18 juli a.s. staan er grote ritten op het TRAPPERS menu. Met de 30 groep rijden we dan de Jan Raas route. Naar ik begrepen heb, kunnen we de bordjes van deze route gaan volgen t.h.v. Hoedekenskerke. Vertrek om 09.30u te Krabbendijke!!! Zeg het voort, zeg het voort.

Met sportieve groet,

Paul