22 augustus

28 Groep

Zaterdag 22 augustus 2020

Voor de laatste keer dit jaar  werd er gestart om half tien. Na een gezellig onderonsje de 30 groep de kans gegeven om wat voorsprong te nemen. Onze groep bestond uit Marco, Bram, Hans, Wim, J&e  en onder getekende.  Met een straffe wind uit het zuid -westen richting Yerseke gefietst en via de Postbrug naar Wemeldinge. Vanwege de wind de Oosterschelde  rechts laten liggen en via de polders naar Kattendijke gefietst. Toch nog even de Oosterschelde bewonderd en lopend de sluis veilig overgestoken. De laatste keer dat ik deze sluis overstak moest ik dat bekopen met 10 hechtingen in mijn knie.
Verder de dijk gevolgd en via het tunneltje de Deltaweg moeiteloos gepasseerd. Op de dijk van Hof Zuidvliet dreigde onze enige dame in het gezelschap van de dijk te waaien en moest Marco zijn imposante torso in de strijd gooien om dit voorkomen. Met een prima tempo en wisselende contacten voorin de groep werd de wind geslecht en lieten we Wolfersdiek links liggen om tussendoor de Schenge en De weel naar Eindewege te fietsen. Ne enige discussie aan de kop werd er gekozen om richting Heinkenszand te gaan en achterlangs Nisse door te fietsen naar het Zwaakse Weel. Na zoveel Weeltjes werd het tijd voor het echte werk en werd het de Westerschelde ter hoogte van Hoedekenskerke. De dijk gevolgd om uiteindelijk uit te komen bij de sprintstrip. Marco was in vorm en tikte bijna de 60 aan. Helaas bleek later dat J&e tijdens het sprintgeweld een lekke band gekregen en de rest in de verte zag verdwijnen. Opgevangen door Marco en Hans kwam het toch nog goed.
Na een hartelijk afscheid bleef ik met Bram en Wim over die besloten om het Kanaal te gaan volgen richting hun eindbestemming. Terug fietsend naar de bakermat van de Trappers nagenoten van een sportieve rit van ongeveer 80 kilometer met een afgesproken gemiddelde. Volgende week starten we weer om half twee. Tot dan!

Jaap Kriekaard

 

Zomerrit van 22 augustus, 30 groep

Na de mooie rit van vorige week over Tholen, Flupland en Brabant bleven we deze keer op de Bevelanden. De 30 groep bestond deze keer uit de volgende namen: Adrie Moelker, Geoffrey Barbery, Paul van Koeveringe, Rinus Verhulst, Arthur Kievit, Rene Staal en Andre Dek.
Een paar weken achter elkaar maakte Paul de verslagen van de ritten en noemde dus ook de problemen aan de fiets van Rinus. Blijkbaar waren de geluiden weer teruggekeerd, want Rinus reed deze keer weer op zijn geluidsvrije reservefiets.
Nadat er een route uit de hoge hoed was getoverd reden we richting Yerseke, om dan verderop de Postbrug te bedwingen. Met een zuid-zuid-westenwind kracht 5 à 6 valt dat nog niet mee. Ondergetekende had de stijl van Mollema aangemeten (maar dan langzaam), maar zelfs een duwtje in de rug was niet genoeg om gelijke tred met mijn collega koptrekker te houden.
De rit van vandaag was voor de meesten een bekende met doorkomsten door of langs Wemeldinge, Kattendijke, Goese Meer en Wilhelminadorp. Omdat bij deze plaats de brug openstond reden we verder naar het Goese Sas om daar het kanaal over te steken. Door de stevige wind probeer je zo kort mogelijk op het wiel van je voorganger te rijden, maar het blijft wel oppassen voor de windvlagen die je wat uit koers brengen.
Na Wolphaartsdijk reden we deze keer door het centrum van Oud Sabbinge om dan verder koers te zetten naar de Kleine Piet. Na Lewedorp en 's- Heerenhoek begon de wind voor ons uit een wat gunstigere hoek te waaien. Op de weg naar Ellewoutsdijk gaf Rinus aan dat hij even moest stoppen. De reden voor deze stop was dat hij was gestoken door een wesp en omdat hij hier een behoorlijke allergische reactie van kan krijgen kwam er een vacuumpen en wat tabletten aan te pas om deze reactie in de kiem te smoren.
Na deze stop ging de rit verder langs Oudelande en camping Scheldeoord waar zo te zien weer wat nieuwe klanten aankwamen. De rest van de rit verliep zonder pech of grote problemen en met de wind in de rug waren we weer snel in Schore aangekomen waar Adrie de weg naar Wemeldinge nam.
Voor Paul,Arthur en Andre zat bij Kruiningen de rit er weer op.Rene, Rinus en Geoffrey reden verder tot Waarde en Krabbendijke om ook hun rit af te maken.De laatste meters van de rit begon het een heel klein beetje te miezeren en terwijl ik dit schrijf is het echt aan het regenen. De start om half 10 was dus een goede geweest.
Volgende week is de start weer om half 2 en we hopen dan weer iedereen te verwelkomen.
De rit van vandaag had een lengte van ruim 93 kilometer met een gemiddelde van 30,3 kilometer/uur. Volgende keer probeer ik met een volle accu aan de start te staan.

Groeten,
Andre Dek