29 augustus

Gezamelijke rit van de 28 en 30 groep van 29 augustus.

Houden we het vanmiddag droog: Dat was de vraag die we stelden voor aanvang van de rit van vanmiddag .Links en rechts waren er al wat donkere wolken zichtbaar, maar dat kan ook komen door het gebruik van een zonnebril. Omdat de toeloop niet al te groot was besloten we om met 1 groep te rijden. De 30 rijders kregen het verzoek om als gastrijder met de 28 groep mee te fietsen. Een groot voordeel is dan dat je als gast niet op kop hoeft te komen.Jaap Houtekamer en Bram Koeman trokken de boel vanaf het parkeerterrein op bang, met in hun kielzog: Hans Lindhout, Wim van Vossen, Adrie Moelker, Geoffry Barbery, Goof Tromp, een bekende zeeuwse wielrenster en Andre Dek.Na Gawege en de molen van Waarde reden we richting zeedijk om dan wat later Kruiningen te passeren. Het plan was om eerst de dijk te volgen tot Ellewoutsdijk en dan de oversteek te maken richting 's-Heerenhoek. Helaas gooide een miezerbui, overgaand in regen roet in het eten.Onze Enige dame in het peloton en Jaap besloten ter hoogte van Langeweegje om terug naar huis te keren.
Toen de rest verderop langs de Zwaakse Weel reed werden er toch ook plannen gemaakt om terug naar huis te rijden. Gelukkig zagen de koptrekkers een gaatje in de bewolking verschijnen en even later reden we over de Brilletjesdijk de Zak van Zuid-Beveland in. Daarna was het draaien en keren over en langs verschillende welen en dijken. Ook kwamen we langs het terrein waar Jumping de Weel wordt gehouden.Na nog wat omzwervingen door Zak reden we weer op de zeedijk van de Westerschelde aan. Op sommige plaatsen was de weg al helemaal opgedroogd en dat kwam volgens enkele kenners door de aardwarmte. Dat zou best wel eens kunnen.
Toen we Hoedekenskerke naderden moesten we onze route nog wat wijzigen omdat er een wielerwedstrijd aan de gang was. Gelukkig zat Wim net op kop en kon er dus weer een lusje aanbreien. Deze keer was er ter hoogte van de kassen geen echte eindsprint, maar meer een hele late versnelling op 25 meter van de streep, dus Fotofinish. Nabij de Caisson reden Hans, die al bij de start 50 kilometer op de teller had staan, Adrie,Wim en Bram terug naar huis. Geoffrey, Goof en Andre reden via de sluizen van Hansweert naar Krabbendijke, Yerseke en Kruiningen om de rit af te sluiten.
Aan het einde van de rit stond er deze keer 70 kilometer op de teller.
Het antwoord op de vraag in het begin van dit verhaal is dus NEE. Hoewel de laatste kilometers weer droog verliepen moest er toch weer wat aan de fiets gebeuren,vdie was namelijk niet schoongespoeld.

Andre Dek.