5 september

Verslag van 5 september 30 groep

Rond de klok van 1 uur was er in Kruiningen een donkere wolk te zien die langzaam wegtrok. In tegenstelling tot vorige week hielden we het deze keer wel droog. Deze keer stonden er 10 Trappers aan de start voor een trainingsrit, eerlijk verdeeld over de 28 en 30 groep. Even leek het erop dat het weer een gezamelijke rit zou worden, maar na de klim naar het sluizencomplex van Hansweert viel de groep toch uit elkaar.
De 2 groepen reden afhankelijk van elkaar verder met voor de 30 groep de volgende namen: Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Geoffrey Barbery, Rene Staal en Andre Dek. Net als vorige week was het plan om eerst naar Ellewoutsdijk te rijden om dan te kijken wat er zou volgen. Tussen het gemaal van 's-Gravenpolder en Hoedekenskerke kwam het kleine peloton tot stilstand. Doordat de teller van Andre een eigen leven ging leiden moesten we even in de berm zoeken naar dit onmisbaar onderdeel.Gelukkig was het gras hier niet al te hoog en was de teller niet groen.
Na dit kleine oponthoud reden we weer verder,met de teller in de rugzak. Intussen probeerden we zoveel mogelijk de beschutting op te zoeken en dit lukte ook best aardig. Na Hoedekenskerke, Oudelande, Ellewoutsdijk en Driewegen reden we verder richting Heinkenszand. Natuurlijk kwamen de verrichtingen van de Jumbo/Vismaploeg ook nog ter sprake en vroegen we ons af of de champagne door de Hema word gesponsord. Na Nisse en 's-Heer Abtskerke reden we weer richting de Caisson, waar Adrie richting Wemeldinge reed.
Voor Paul en Andre begon na Hansweert de tune van de laatste kilometer en zat voor beiden de rit er weer op. Geoffrey en Rene reden verder tot Krabbendijke en Waarde. Door de niet al te lange rit konden we ons voor de tv nestelen om nog wat van een bergrit mee te krijgen.
Deze keer stopte de nog werkende teller op een stand van 72,5 kilometer.

Andre Dek