19 september

Rit van 19 september van de 30 groep.

Met de oostenwind van de laatste dagen was het geen wonder dat de rit vandaag richting Brabant zou gaan. Deze keer stonden weer 7 30ers aan de start voor een trainingsrit. Geoffrey Barbery, Paul van Koeveringe, Adrie Moelker, Rinus Verhulst, Rene Staal, Arthur Kievit en Andre Dek waren deze keer de vertrekkers.
We reden langs de zeedijk van de Oosterschelde tot Middenhof om dan verder tussen de kassen door naar de rijksweg te rijden. Onderweg moesten Arthur en Rinus natuurlijk wat uitleg geven over hun belevenissen tijdens hun trip naar Oostenrijk. Beiden waren zeer tevreden teruggekeerd in Nederland met 1400 kilometer en nog veel meer hoogtemeters op de teller. Het aantal lekke banden bleef op deze reis beperkt tot 3.
De koplopers die aan de voet van de Mattemburgh aan kop zaten probeerden de groep wat uit elkaar te trekken, maar iedereen kon goed volgen. Na Heimolen kwamen we wat in de beschutting te rijden, zodat hier de snelheid al wat begon op te lopen. Na de doorkomst langs Stay-Okay ging de rit verder langs de Wouwse Tol, het heet nu anders geloof ik, om dan naar de Wouwse Plantage te rijden. Op het fietspad richting Huybergen lagen nog al veel eikels, maar dit worden wel de volgende generatie bomen, lees beschutting.
Na Jagersrust reden we richting Putte om de aan de achterkant van Ossendrecht uit te komen. Bij Non Plus Ultra reden we weer naar het Zeeuwse om verderop de Bathse brug over te steken. De rit langs de zeedijk was met wind in de rug niet echt een probleem, dus liep hier de snelheid op tot tegen de 40km/uur. Aangekomen in Waarde splitste de groep in 2 delen. De eerste groep begon aan de 3e helft bij Frank en Sandra en de tweede groep reden verder om naar de tijdrit van de Tour te gaan kijken.
Aangekomen in Kruiningen stond er weer ruim 83 kilometer op de teller. Met zoveel sterke mannen was het dan ook geen wonder dat het een snelle rit is geworden .

Groeten
Andre Dek