31 oktober

T.C. DE TRAPPERS rit op zaterdag 31 oktober 2020

Toen ik deze zaterdagmiddag op de startplaats van T.C. DE TRAPPERS aankwam realiseerde ik mij, dat het op deze laatste zaterdag in oktober de laatste jaren meestal een bedrijvige boel was. Deze datum was door velen namelijk het einde van het TRAPPERS seizoen, met deelname aan de Snertrit. Vaak reden we dan een gezamenlijke tocht met alle groepen bij elkaar, waarbij het vaak voorkwam dat we met 40, soms wel met 46 deelnemers van start gingen. Na afloop van de tocht werd dan een uurtje halt gehouden, om onder het genot van 1 á 2 koppen snert, het seizoen uit te luiden. Een traditie die in 1999 werd opgestart en vandaag dus voor de 22 ste. keer zou worden gehouden, ware het niet dat het Corona virus roet in de snert strooide. Jammer, maar reëel gesproken, er zijn momenteel ergere wereldproblemen!

Deze zaterdag 31 oktober, waren we slechts met 4 deelnemers. Dat kwam dan ook weer precies goed uit, want volgens de voorschriften mag er maar met groepen van vier gefietst worden, dus er hoefde niets gedeeld of uitgesloten te worden. De aanwezigen waren: Paul van Koeveringe, Leen de Koeyer, Adrie Moelker en René Staal. Het weer was redelijk goed. In ieder geval droog, met opgedroogde wegen, maar wel met een stevige zuiden wind.

Reeds bij de start vroeg René ons, of we vanmiddag even tijd wilden vrijmaken om te figureren in een op te nemen film? Binnenkort gaat een bevriend echtpaar van René in het huwelijksbootje en nu hadden die toekomstige echtelieden in het verleden een avontuur beleefd bij een aankomst van een etappe in de Tour de France. Ze waren blijkbaar per ongeluk en zonder het zelf te weten over de finishlijn gereden met hun auto, kort voordat de renners daar zelf arriveerden?!?! Dat gaf natuurlijk de nodige commotie en achteraf konden ze er wel mee lachen. Vrienden en familie willen dit op de bruiloft nog eens langs laten komen, dus moest er een aankomstplaats worden gecreëerd met publiek, finishdoek, voorrijdersauto en filmploeg. Renners mochten natuurlijk ook niet ontbreken, dus speelden wij met z’n vieren een kopgroep na uit een Tour de France etappe, die over de finishstreep kwamen gereden. Op de filmset te Waarde waren er slechts 2 opnametakes nodig, om het geheel feilloos op de film te zetten. Als alles volgens plan verloopt, zal de film op hun trouwdag (12/12-2020) vertoond worden en wie weet krijgen we er ook nog wat van te zien.

Na afscheid genomen te hebben van de filmset vervolgden we onze toertocht via de sluizen van Hansweert richting Kapelle. Hier nam Leen de kortste weg naar huis. Hij had voordien al een uurtje gefietst en wilde na zijn operatie nog niet te veel van zichzelf vergen. Wij reden verder via ’s Gravenpolder, Nisse, ’s Heer Arenskerke, Eindewege, Wolphaartsdijk, Wilhelminadorp naar Wemeldinge. Hier namen we afscheid van Adrie. Echter toen begon voor René en Paul het lastigste gedeelte langs het kanaal tegen de straffe zuiden wind in. Na Yerseke en een gesloten spoorwegovergang bij het station van Kruiningen bereikte ik om 16.15u Kruiningen. René moest toen nog verder naar Waarde en ik vraag me af, of hij nog droog is thuis gekomen. Toen ik de deur achter mij dichttrok begon het hard te regenen, dus net op tijd thuis.

De teller stond op 81 km. en we hadden gereden met een gemiddelde van 27 km./uur. T.g.v. de vertraagde acties op de filmset, zal de gemiddelde snelheid van de rit wel iets hoger zijn geweest. Het erg bijzondere fiets-zomerseizoen van T.C. DE TRAPPERS zit er dus weer op. Het winterseizoen met de strijd om de wintermuts kan volgende week weer van start gaan. Hopelijk blijft het weer zodanig redelijk tot goed, dat we (zij het in groepen van vier) toch lekker buiten kunnen blijven fietsen. Komen jullie ook!!!!

Paul van Koeveringe.