7 november

1e Wintertraining van T.C. DE TRAPPERS op zaterdag 7 november 2020

Op deze eerste zaterdag van november, begint bij T.C. DE TRAPPERS traditioneel de strijd om de wintermuts. Het was stralend weer, met een onbewolkte hemel en weinig wind uit het oosten. De temperatuur liep op tot zo’n 14 gr. C.. Werkelijk een schitterende dag voor een fietstochtje.
Ondanks deze fantastische omstandigheden waren slechts 5 TRAPPERS leden op deze wintertrainingsrit afgekomen, te weten: Bram Koeman (in korte broek), Paul van Koeveringe, Ad Mieras, Adrie Moelker en Wim van Vossen. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, mochten we slechts in groepjes van twee naast elkaar fietsen. Dus volgden we deze regeringsbeslissing nauwgezet op. Met z’n tweeën naast elkaar en dan nog zo’n 20 meter tussenruimte. Af en toe eens afwisselen van partner, gaf de nodige variatie onderweg.
We fietsten een leuke route over Woensdrecht, Calfven, Ossendrecht en langs de Westerschelde terug naar de Postbrug bij Wemeldinge. Bij terugkeer in Kruiningen had ik 75 km. afgelegd, met een gemiddelde snelheid van 27 km./uur.
Onderweg weinig bijzonderheden beleefd. Het vermelden waard is misschien wel, dat het erg druk was langs de Westerscheldedijk bij de zeehonden spotplaats. Leuk om door een daar opgestelde verrekijker eens naar de zeehonden te gluren, die zich verzameld hadden op een zandbank aldaar. Maar daar was het nu te druk voor en wij wilden niet afstappen om niet af te koelen. Trouwens het was toch erg druk op eerder genoemd buitengaats fietspad.
Volgende week de 2e Wintertraining. Hopelijk is het weer dan weer zo prachtig en zijn er dan wat meer deelnemers!!!!

Met sportieve groet,
Paul van Koeveringe.