14 november

2e Wintertraining van T.C. DE TRAPPERS op zaterdag 14 november 2020.

Vandaag werd een prachtige herfstdag. Het zonnetje scheen uitbundig, het werd 15 gr. C., echter er stond wel een stevige zuiden wind. En zoals we op de Bevelanden weten, met een zuiden- of noordenwind, heb je heel vaak te maken met wind van de zijkant! Dat was vandaag dus ook het geval.

Met z’n zessen stonden we aan het vertrek, te weten: Bram Koeman, Paul van Koeveringe, Leen de Koeijer, Adrie Moelker, Sjaak Rommers en Wim van Vossen. Daarvan reden er zelfs twee in de korte racebroek en gaven beiden aan, dat ze geen koude benen hadden! Besloten werd om een rit uit te stippelen, die zoveel mogelijk over rijwielpaden zou verlopen, om zodoende de slik/modder op sommige polderwegen zoveel mogelijk te ontwijken.

Via de Oude Rijksweg werd koers gezet naar het spuikanaal. Vervolgens reden we vanaf Bath buitendijks naar Waarde. Daarna langs de sluizen bij Kruiningen/Hansweert langs het kanaal door Zuid-Beveland naar de Postbrug. De mannen van Wemeldinge reden vervolgens naar huis over de Postbrug. De anderen vervolgden hun weg over Yerseke naar Kruiningen resp. Rilland.

Opnieuw werd er, net als vorige week corona free gefietst. D.w.z. met tweeën naast elkaar en elk tweetal met een onderlinge tussenruimte van 10 á 20 meter. Om de 10 kilometer werd dan eens van fietsmaatje gewisseld. Eigenlijk best wel pittig, want niemand kan zich verschuilen achter z’n voorganger. N.B. Iedereen rijdt op de wind!!!

Het werd een mooie rit, maar om 15.00u kon je al gaan merken dat het frisser werd. Binnen de groep werd dan ook besproken, om er nog eens bij het bestuur op aan te dringen, voortaan om 13.00u van start te gaan. Vroeger starten betekent: Meer aangename temperaturen, ruim voor donker terug, eerder thuis om de fiets nog eens onder handen te kunnen nemen en nog eens gezellig met familieleden  koffie/thee te kunnen drinken. Dus bestuursleden, graag jullie medewerking!!!

Vorige week waren er 5 deelnemers. Nu 6. Een stijgende lijn. Hopelijk zijn er volgende week zaterdag 7 fietsers. Vandaag had ik 58 km. op de teller, met een gemiddelde van 26 km./uur. Een heerlijke fietsmiddag zat er weer op!!

Met sportieve groet,

Paul van Koeveringe.