5 juni

Rit door de Zak van 28-Groep

Eindelijk was het weer eens zo ver: De eerste gezamenlijke rit vanaf het vertrouwde vertrekpunt op het parkeerterrein Westelijke Parallelweg te Krabbendijke.

Je zou denken dat men wat onwennig naar elkaar zou staan te kijken na zo’n lange periode, maar nee hoor, de gesprekken verliepen gelijk zoals altijd. Strava blijkt in veel gevallen toch ook een verbindingsschakel geweest te zijn in de lange periode van alleen fietsen of slechts met een enkel maatje. Natuurlijk hadden de meesten elkaar vorige week al gezien toen gelijk een lange tocht werd verreden vanaf Woensdrecht, NonPlusUltra, maar nu was de reguliere competitierit aan de beurt met start om 13.30 uur.

De 28-groep wachtte netjes tot de 30-groep was vertrokken, de snelle mannen eerst tenslotte! Er resteerden 6 man: Piet, Bram, Wim, Koos, Ad en Leen konden toen aan hun tocht beginnen. De wind was, na nog wat lichte regen in de morgen, deze middag weer ouderwets aanwezig en zelfs de temperatuur leek, na enkele zomerse dagen, weer wat op de lange koude tijd die we achter de rug hebben. Piet had als enige zich daar overigens op gekleed want hij had de benen ook bedekt; de anderen beperkten dat tot het jack met lange mouw.

Piet en Koos nemen vanaf de start het voortouw en we vertrekken langs de spoorlijn in oostelijke richting naar de buitenkant van Krabbendijke. Bij Gawege gaan we onderdoor de A58 en koersen af op Waarde, maar dat laten we letterlijk links liggen en rijden naar de Westerscheldedijk om via Den Inkel en het nieuwe dorp buiten Kruiningen naar de sluizen van Hansweert te fietsen. Ergens onderaan de dijk komt, na enkele wissels aan kop, Leen aan de leiding. Hij probeert op zijn ‘Frooms’ met een klein verzet het tempo in de tegenwind op peil te houden maar dat mislukt jammerlijk. Dat is toch voorbehouden aan getrainde profs vertelt Piet hem. De nodige watts trappen met een hoge cadans vereist een ijzeren conditie en training, dus voor ons resteert niets meer dan een wat zwaardere versnelling en krakende gewrichten om enigszins ons tempopeil te benaderen. Via de Willem Annapolder belanden we bij Hoedekenskerke en vanaf Bakendorp slingeren we nu een eind door de wat meer beschutte Zak tot kort voor Overzande. Daar draaien we met de wind in de rug weer terug om langs de Zwaakse Weel en Langeweegje voorlangs ’s Gravenpolder naar Eversdijk te fietsen. Ter hoogte van de Caisson besluiten Ad en Koos dat het wel welletjes is, terwijl de anderen nog via Schore en het kanaal richting Wemeldinge, Yerseke en Kapelle huiswaarts te keren.

We noteerden deze middag een afstand tussen de 77 km en 85 km. Ons gemiddelde lag iets onder de doelstelling, maar de inzet en motivatie om er wekelijks als TRAPPERS groep een fijne rit van te maken was zeker aanwezig.

Koos Oggel 

 

 

Rit van 30-groep

Dit is vandaag de eerste reguliere rit weer na de lockdown. Wat het weer ging doen deze morgen was nog even afwachten na de fikse buien van gisteren, maar dit viel met de regen gelukkig mee. De  temperatuur had wel een graad of tien ingeleverd vandaag. Om 13.30 uur werd er dus weer verzameld op het vrachtwagenparkeerterrein. Met de 30-groep gingen we met de volgende mannen van start: Jan/Rinus/Paul/Sjaak/Rene/Kees en Arthur. Er stond een matige tot krachtige wind uit westnoordwest, dus vertrokken we richting Oostdijk/Luchtenburg/Hansweert over de sluizen langs de Biezelingse Ham richting Hoedekenskerke/Baarland en verder onderlangs de dijk richting Ellewoutsdijk. Voor we hier waren hadden we nog even oponthoud ivm verkeerde afslag die uitkwam op een grindweg, omgekeerd en onze weg weer vervolgd. Vanaf ‘s-Heerenhoek kregen we de wind wat van opzij richting Lewedorp en zo over de Kleine Piet, maar hier was de weg ook afgesloten dus weer omgekeerd en de volgende afslag genomen. Via Wolphaarsdijk, Kattendijke, Wemeldinge, Yerseke en Kruiningen mijn vertrekpunt. Met 95 kilometer en een gemiddelde dat paste bij onze groep. Mannen het was weer een pracht rit met het inmiddels bekende doordraai systeem. Nog een dingetje; Kousen mogen niet langer zijn dan 50cm vanaf de enkel, anders worden er punten in mindering gebracht hè Kees. ????

Sportieve Groet Arthur