12 juni

Zaterdag 12 juni 2021
Rondje Noord Beveland met de 28 groep

Eindelijk weer een zaterdag middag rondje met de Trappers. Voor mij de eerste keer sinds lang en alleen fietsen was voor mij niet altijd motiverend.
Mooi weer en een acceptabel windje zorgde voor een prima opkomst van zowel de 30 als de 28 groep. Jammer dat de 25 groep nog ontbreekt.
Nadat de 30 was gestart liet onze start even op zich wachten door een lekke band van Jos. Met de nodige ondersteuning werd Jos start klaar gemaakt, maar liep zijn vertrouwen in zijn materiaal wel een deukje op.
Met een 4 x 2 opstelling konden we vertrekken voor een door Piet beloofd rondje Noord Beveland.
De formatie bestond uit Piet, Bram, Jos, Koos, Wim, Leen, Ad en ondergetekende.
Via Yerseke en het fruitteelt gebied van Wemeldinge en langs Monnikendijk naar de Kattendijkse Dijk. Altijd leuk om de brug bij Wilhelminadorp te passeren en een stukje mee te rijden met een snelle motorboot die te hoge golven trok over het Goese Sas.
Door naar de Zandkreek Sluis en aangekomen op Noord Beveland als eerste Kats aangedaan om via gezellig druk Colijnsplaat door te rijden via de polders en langs de zeedijk naar Wissenkerke.
De groep had de wind op kop goed doorstaan en dankzij ons wisselsysteem allemaal fris voor de terugweg. Haast parallel aan de heenweg werd de terugweg met een mooi tempo vervolgd. Wat ons opviel was dat Noord Beveland redelijk fietsluw was en dus fijn fietsen voor groepen zoals de onze.
Noord Beveland lag al snel weer achter ons en lopend (ik heb wat slechte ervaring met een fietsende oversteek) via het sluisje van het Goese Sas richting Kattendijke en verder over de Oude Zeedijk naar Wemeldinge. Door huiswaarts kerende leden werd de groep weer iets kleiner en bleven we in de buurt van de Postbrug met drie man over. Bij de Vlakebrug kon ik Piet en Bram gedag zwaaien en bleef er niets anders over dan om alleen huiswaarts te keren.
Piet, Leen, Koos en Bram passeerden de honderd kilometer terwijl ik op 95 kilometer bleef steken. Met een passend gemiddelde en een fijne groep was het weer een mooie kennis making met een ouderwets zaterdagmiddag trainingsrondje. 
Hopelijk volgen er nog veel meer!!!

Jaap

 

30-groep

We zijn gestart vd bekende plaats we waren met z'n vijven, Paul, René, Geoffrey, Goof en Kees.

Er stond een matige WNW wind dus reden richting Noordbeveland langs Colijn en langs de dijk richt Wissekerke. Toen vd wind richting de Postbrug waar aan de onderkant Paul, René, Geoffrey doorreden en wij samen over de Postbrug naar Yese reden leuk tempo ondanks de wind.
Toch nog even de sokken na gemeten voor de UCI vd Trappers.

Dus misschien dat ze door de keuring komen :-) :-) Maar vanaf volgende week komen de zomersokken er aan.
Ik wens Leo en Adrie spoedig herstel en hopelijk hebben we volgende week zaterdag goed weer en leuke opkomst voor de Geense tocht.

Groetjes Kees de Leeuw