10 juli

28 groep /  10 Juli

Vandaag stond er weer een grote rit gepland. Ik had met Ad Mieras om 8.45u afgesproken bij de Postbrug. Marion stond er al, met zn 3en naar Krabbendijke.
Het zou een bewolkte dag worden. In Krabbendijke aangekomen sloot iedereen bij zijn eigen groep aan. De 28 groep bestond vandaag uit Andre, Rene, Bram en Wim . Andre had de route op de GPS staan. We zouden een rondje Oosterscheldebrug en Kering doen. Via Oostdijk,Yerseke en Wemeldinge zat het tempo er lekker in, het was druk op de dijk met duiker .
Via de sluis van het Goese Sas richting noord Beveland. Over de zeelandbrug , waar we even moesten wachten. Aangekomen in Brouwershaven zat de 30-groep al aan de koffie. Het appelgebak smaakte daar dan ook prima.
Daarna in gezwinde tred naar de kering waar het een beetje begon te miezeren, gelukkig van korte duur!! Daarna Noord Beveland over gefietst richting Wilhelminadorp, nog een stop voor de brug, een klein lusje nog over Kloetinge en zo langs `s-Gravenpolder weer naar Schore.
Het was schitterend fietsweer; rond de 20 graden, met een leuke groep.
Om 15.00u parkeerde ik mijn fiets in de schuur met 155 km op de teller en een mooi gemiddelde van 28 km. Al met al een mooie dag !!!

Wim van Vossen

10 juli Grote rit vanuit Krabbendijke, 30-groep

We hadden drie opties van routes voor deze dag, maar we hebben de route over schouwen met de 30-groep gereden.
Om 9.05 uur verzamelpunt” Uitkijk” waar we met drieën gelijk aan kwamen en zo vertrokken we naar Krabbendijke om te verzamelen op de bekende plek. Er waren al verschillende leden die stonden te wachten. Er waren twee deelnemers van de 20-groep begreep ik van Paul, van de 25-groep heb ik 5 leden geteld de 28-groep was met 4 en de 30-groep met 4 deelnemers: Paul v. Koeveringe, Rinus Verhulst, Ronny Karelse en Arthur Kievit.
Zoals gezegd gingen we voor het rondje Schouwen die 136 kilometer is. We vertrokken richting Oostdijk naar Yerseke “col de Postbrug”, Wemeldinge, Kattendijksedijk, Goese-Meer richting Deltaweg om deze te volgen naar de Zeelandbrug om deze over te steken om zo in Zierikzee aan te komen en daar vandaan in een bijna rechte lijn naar Brouwershaven aan te rijden. Wel een prachtig fietspad overigens. In Brouwershaven aan de kade koffie mét (zie foto) genuttigd. Toen we dit bijna op hadden kwam ook de 28-groep op het terras van La Plaisanterie aangereden waar we de appeltaart aanbevolen. 
Na dit hebben genuttigd reden we op Scharendijke aan om zo onze weg te vervolgen naar de stormvloedkering, deze over te steken en op Noord-Beveland weer naar Kats te rijden met af en toe een spetter regen, maar dat mocht geen naam hebben. Vervolgens weer langs de Deltaweg naar Goes om door het Poelbos en de Poel op de vierwegen aan te rijden door Eversdijk en Schore en de sluizen naar Kruiningen.  Daar nog een wel verdiende afsluiter van deze dag die wel met regen eindigde.
Een rit met weinig of geen wind een afstand van 137 kilometer, een gemiddelde van iets boven de doelstelling, maar met deze vier fietsers was dit geen probleem om deze rit goed te voltooien.

Sportieve Groet,
Arthur