14 augustus

Theo middelkamp toertocht

Verslag 20 groep

Eindelijk na meer dan een jaar weer eens een grote rit met verplaatsing
met de auto. Deze keer was de start in Terneuzen bij de skihal. De
opkomst was matig, dit ook vanwege de vakantietijd waarschijnlijk. Maar
voor diegene die er waren was t prima te doen!
Wij,  Abra, Martje en ik vertrokken om 9.30 uuur met een knooppuntenroute,
soort alternatieve Theo Middelkamproute zullen we maar zeggen. Het weer
is voor augustus nog steeds niet geweldig. Het was zelfs wat mistig en
aan de koude kant; dat wordt hard trappen geblazen om het warm te krijgen.
Vanaf Terneuzen komen we in t mooie plekje genaamd ??? waar onze
selfie is gemaakt. Kijk maar wat je er van maakt !!Via Spui gaan we richting Zaamslag waar we een bakkertje tegenkwamen  met lekkere eclairs, tja die konden we niet weerstaan natuurlijk !!

Vandaar richting de zeedijk langs de Griete waar het druk was met trekkers, auto`s en  motors. Toen de waterkant maar opgezocht wat een stuk rustiger fietsen was. Op een gegeven moment rijden we bij Perkpolder zowaar tegen een mooie strandtent op met heerlijke relaxstoelen: "time to relax" dus, tijd voor koffie.Hierna de rit weer opgepakt richting Walsoorden, Lamswaarde. Hulst hebben we zomaar aangetikt aan de buitenrand. Na Axel langs mooie waters weer richting Terneuzen waar we om 14.15 uur bij de auto waren met 74 km op de teller en t zonnetje hoog in de lucht wat de dag weer goed maakte.
Al met al een mooi fietsdagje met dank aan Abra en Martje !!

   

Nellie

De startplaats van vandaag was op het parkeerterrein van Ski dome in Terneuzen. Voor de 28 en 30 groep hadden zich 8 leden aangemeld. De vraag vooraf was of we met eén groep zouden starten of afzonderlijk. Na kort beraad besloten we als eén groep te starten. De startopstelling voor deze rit was: Rinus Verhulst, Arthur Kievit, Ronny Karelse, Paul van Koeveringe, Rene Staal, Wim van Vossen, Andre Dek en Piet Eversdijk.
Al snel zaten we op het goede spoor en konden we de navigatie en borden gaan volgen. Na Spui en Magrette reden we op Zaamslag aan om dan richting de westerscheldedijk te rijden. De mannen die aan kop reden konden hier nog genieten van wind in de rug. Aangekomen bij De Griete ging de rit buitendijks verder. Het eerste anderhalf uur van de rit was best wel wat frisjes door de nevel die niet direct wilde optrekken. Na Kloosterzande reden we verder langs de dijk tot we niet verder meer konden. Dit moet dan de Hedwigepolder zijn geweest. Inmiddels was iedereen wel een keer op kop geweest om wat te genieten van windje mee.
Nadat we Nieuw Namen, de geboorteplaats van de naamgever van deze rit en Kieldrecht voorbij waren, was Hulst de volgende grote plaats op de route. Omdat het nu rond de middag begon te lopen zochten en vonden we een plek om de accu's weer op te laden. De Bourgondier in Absdale was dit keer het laadpunt.
Nadat we de koffie of thee met appelgebak naar binnen hadden gewerkt reden we weer verder. Inmiddels zaten we op de helft van de rit en waren al wat verschillende soorten wegdek tegengekomen. In het vervolg van de rit kwamen we natuurlijk ook de nodige grenspalen tegen. (zou Bram Tankink hier ook gereden hebben bij de grenspalenroute?).Af en toe moesten we natuurlijk ook nog een kasseistrook overwinnen, wat overgens geen lekke banden opleverde. Die kwam er wel door een grote richel in de weg. Paul en Andre konden hier nog overheen springen,(grapje), maar de rest niet. Wim was de eerste die van de fiets moest om zijn band te vervangen. Een paar man was iets verder gestopt en zag zodoende de restanten van de Dodendraad. Een Stroomkabel om te voorkomen dat mensen van het ene naar het andere land zouden vluchten. Nadat Piet hier klaar was met het nuttigen ven een boterham en weer op de fiets stapte was ook bij hem een band leeggelopen.
Inmiddels begonnen we weer aan de terugreis richting Terneuzen. Na Veldzicht Pyramide, een stukje langs de n61 richting Hoek en de brug over het kanaal Gent Terneuzen zagen we de Skidome al weer liggen. Na 145,7 kilometer zette ik de teller weer stil. Na een aarzelend begin van de dag met de nevel werd het in de loop van de dag steeds beter weer met hogere temperaturen.Na afloop konden we weer spreken van een geslaagde rit zonder al te veel problemen.

Andre Dek

Foto's van Paul: