21 augustus

Zaterdag 21 augustus

Net als vorige week reden de 28 en 30 groep samen weg. Ook deze keer waren we met 8 man om de rit te beginnen. Piet Eversdijk, Marco Flipse, Arthur Kievit, Rinus Verhulst, Wim van Vossen, Paul van Koeveringe, Bram Koeman en Andre Dek.
Het plan was om met deze windrichting over Tholen te rijden. Met Rinus en Arthur op kop reden we via de zeedijk naar de Oesterdam. Daar was het op de slik een drukte van belang door kokkel/oesterrapende zuiderburen. Af en toe stond er in de lange rij auto"s ook een met een gele kentekenplaat. Eenmaal aan het eind van de dam reden we een andere route dan gebruikelijk en Rinus nam de taak op zich om ons over Tholen te loodsen.Net toen ik dacht de weg weer een beetje te weten kwam er weer een alternative route uit de hoge hoed.
Na de borden Heerle ging de rit verder naar Wouwse Plantage. Nadat we de schietbaan voorbij waren gereden verliet Marco de groep om weer naar de camping in Heimolen terug te fietsen.
Na Huijbergen en Ossendrecht was de Bathsebrug het volgende obstakel. Door de hoge snelheden (voor de 28ers dan) kreeg Bram het in de klim een beetje taai. Met motiverende woorden en een duwtje van Rinus kon ook dit obstakel overwonnen worden. Eenmaal langs de zeedijk kwamen we terecht op het parcours van de tijdrit van TMZ. Wim, die op dat moment op kop reed begon hier de snelheid nog maar eens op te krikken en had met dichte wielen en een triatlonstuur kans gemaakt op de winst in zijn categorie. Aangekomen bij het oude veerplein reed Rinus verder naar Krabbendijke en werd bedankt voor het vele kopwerk van vandaag.
In Kruiningen haakten Paul, Arthur en Andre af. Piet, Bram en Wim moesten toen nog naar Kapelle en Wemeldinge.
Bij thuiskomst in Kruiningen stond er weer 99,3 kilometer op de teller na weer een snelle rit.

Andre Dek