28 augustus

28 augustus, rit van 28/30 groep

Omdat er wat vaste krachten elders hun rit maakten was de opkomst voor de 28/30 groep niet al te groot. Vandaag gingen we op pad met 5 Trappers, voor een rit die over Noord-Beveland zou voeren. Met een krachtige noorden wind begonnen we aan deze tocht. Deze keer bestond het deelnemersveld uit de volgende personen: Rinus Verhulst, Arthur Kievit, Marco Flipse, Wim van Vossen en Andre Dek.
Net voor we Yerseke binnenreden sloot Kees Verhulst ook aan. (broer van Rinus) Met 6 man gingen we de uitdaging aan om de snelheid er ook tegen de wind in te houden. Omdat de brug bij Wilhelminadorp open stond staken we het kanaal over bij het Goese Sas. Even later kwamen we tot stilstand door een aflopende ketting van Kees Verhulst. De aanbieding om maar door te rijden sloegen we in de wind,het komt niet vaak voor dat we op een Verhulst moeten wachten.
Na de oversteek van de Katse Heule reden we verder door het centrum van Kats en verderop langs de haven, waar de brugdelen voor de pijlerdam zijn gemaakt. Inmiddels was iedereen wel op kop geweest en iedereen vond dat er best een stijve bries stond. Verderop begonnen we toch wel wat donkere wolken te zien en toen we Wissenkerke naderden was plaatselijk de weg nat en de slik veranderd in een laagje modder. Toen wisten we dus al dat na de rit de fiets weer wat verzorging nodig zou hebben.
Na Wissenkerke reden we naar Geersdijk en verderop Kortgene. Na de Katse Heule reden we verder naar Goes, om dan nog een lusje over 's-Heer-Hendrikskinderen er aan te plakken.Toen we weer bij de doorgaande weg naar 's-Gravenpolder kwamen zat voor Marco de rit er weer bijna op, deze keer was Goes het eindstation. De rest reed verder richting de Vierwegen en verderop door Eversdijk naar de Caisson.
Aangekomen in Schore namen we afscheid van Wim die tegen de krachtige noordenwind in langs het kanaal naar huis reed. Ondergetekende werd keurig voor de deur in Kruiningen afgeleverd, waarvoor dank. Ook Arthur was toen bijna op de eindbestemming aangekomen. De gebroeders Verhulst reden samen de laatste kilometers naar Krabbendijke om de rit af te ronden.
Red: Later kwam het bericht door dat de gebroeders Verhulst toch nog zeiknat geregend waren voor de finish!
Aan het eind van de rit stond er weer 92 kilometer op de teller.Wat rest is nu de fiets weer wat schoon te maken voor de volgende rit.

Groeten,
Andre Dek