25 september

Rit van de combi 28/30 groep.

De rit van vandaag begon met wat bewolking, maar gedurende de rit kwam de zon steeds meer te voorschijn. Opnieuw reden de 28 en 30 groep gezamelijk weg voor een trainingsrit. Deze keer bestond het startveld uit 10 personen. Paul van Koeveringe, het nieuwe lid Leon Kosten, Wim van Vossen, Geoffrey Barbery, een zeer donkerblonde renster, Arthur Kievit, Piet Eversdijk, Bram Koeman, Rinus Verhulst en Andre Dek waren de deelnemers van vandaag.
Nadat Arthur in grote lijnen de route had uitgelegd reden we weg voor een rit die weer ongeveer 90 kilometer zou bedragen. Na het centrum van Krabbendijke volgde die van Gawege en reden we naar de molen van Waarde. Aangekomen aan de rand van Kruiningen ging de rit verder richting Hansweert waar het kanaal werd overgestoken. De zeedijk hielden we aan de linkerkant tot aan Ellewoutsdijk.
Onze donkerblonde dame had de ploeg inmiddels bij Hoedekenskerke verlaten en Rinus deed hetzelfde bij Ellewoutsdijk. Laatstgenoemde heeft als supporter van NAC Breda al wat zware weken achter de rug. Gelukkig is daar op de fiets niet veel van te merken. Een voordeel van ons doordraaisysteem is dat je steeds naast iemand anders komt te rijden. Zo kon Leon met de meesten kennismaken en zich voorstellen.
Na Ellewoutsdijk 's-Heerenhoek en Lewedorp ging de rit via de Kleine Piet verder naar Wolphaartsdijk en via de oosterscheldedijk naar Wilhelminadorp. Na het Goese Meer en Kloetinge was Kapelle het volgende doel en waren Bram en Piet weer zo goed als thuis. Ook Wim nam hier afscheid van de groep om de thuisbasis in Wemeldinge op te zoeken. Leon, Paul, Geoffrey,Arthur en Andre bedwongen even later de Vlakebrug, waar Geoffrey zijn nieuwe schoenen kon testen. Bij de laatste toertocht had de zool van een van zijn schoenen onder al het geweld de geest gegeven.
Aangekomen in Kruiningen haakten 4 man af en moest Geoffrey alleen verder naar Krabbendijke. Aan het einde van de rit stond er in Kruiningen 90,8 kilometer op de teller. Er waren vandaag weinig bijzonderheden, maar iets na Hoedekenskerke moesten we toch even in de remmen voor een boer met kiespijn(en een hele grote tractor met fruit)

Groeten,
Andre Dek.