2 oktober

2 oktober, de 2e dag van de kustmarathon.

4 Trappers stonden om 11.30 gereed om naar de voet van de stormvloedkering te fietsen en zodoende de lopers aan het werk te zien. Om zo gunstig met de wind om te gaan reden we deze keer binnendoor naar Kruiningen. Voor we hier waren waren de fietsen al behoorlijk beslikt; door de aan en afvoer van een net gerooide lap met mais.
Het geringe aantal deelnemers zal ook te maken hebben met een blik op de buienradar, die gaf vanaf een uur of half een al wat motregen op. Paul van Koeveringe, Rene Staal, Wim van Vossen en Andre Dek lieten zich hierdoor niet afschrikken. Wim had al een route in gedachten om naar de voet van de kering te rijden, maar moest zijn plan toch wat aanpassen door een niet meer bestaand fietspad.
Na Kruiningen en een heel stuk langs de oude rijksweg reden we via de molen van Kloetinge naar het Goese Meer en verderop naar Wilhelminadorp. De meest zuidenwind probeerden we wat te omzeilen door onderlangs de dijk van het veerse meer naar Kortgene te rijden. Inmiddels had Wim de klok erbij gepakt om te controleren of we nog op schema lagen. Na Wissenkerke kwam de kering al in beeld en zagen we ook al een helicopter rondcirkelen. Zodoende konden we zo ongeveer zien waar de koplopers zich bevonden.
Eenmaal op het parkoers misten we bijna de kopgroep, met Edwin Harmes in de voorste gelederen. Dit is een van de weinigen die ik herken door zijn aparte stijl van lopen, Hij zou zo met het vreemdelingenlegioen op pad kunnen. Wim had nog een ander doel vandaag, hij stond te wachten op een schoonzoon die ook deelnemer was. Inmiddels begon het wat te miezeren en werd het door de stevige wind toch wel erg fris aan de benen. De schoonzoon was nog niet langsgekomen maar de 3 andere deelnemers van de rit wilden toch echt verder.
Na overleg met de ook aanwezige Nellie besloot Wim om toch nog wat te wachten, de anderen reden weg op pad naar Veere. Via de sluizen van het kanaal door Walcheren probeerden we weer zo gunstig met de windrichting om te gaan. We kregen nog een taai stuk voor de wielen langs Vliegveld Midden Zeeland en naar Lewedorp. Over en langs verschillende dijkjes kwam Arendskerke in beeld en daar reden we via een rondje langs de kerk doorheen. Het viaduct was nog wel even een dingetje, maar met vereende krachten klaarden we ook deze klus.
Via de Vierwegen en de Caisson kwam het einde van de rit in beeld en na Schore en de sluizen van Hansweert kon ik de haperende teller in Kruiningen stilzetten. Paul en Andre waren hier op de eindbestemming aangekomen,maar Rene moest toen nog verder naar Waarde.
De gehele terugreis hadden we te maken met wat gemiezer, wat de rit er niet leuker op maakte. Misschien hadden de thuisblijvers deze keer wel gelijk om de rit aan zich voorbij te laten gaan.
Vandaag kon er weer ruim 95 kilometer bij het jaartotaal worden opgeteld. Ik bedank mijn medestrijders ,ondanks het  matige weer, voor de positieve instelling.

Andre Dek

Foto's van Paul